| Papagoid valimas | |
|
|
Autor | Teade |
---|
Carmen Pesamuna
Linde : 1 Postitusi : 5 Asukoht : Tallinn
| Pealkiri: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 14:52 | |
| Tere, olen langetanud otsuse soetada uus pereliige. Valik langes papagoile. Kuid olles veel suht toores sel alal, siis uurin asja netist ja loomapoodidest, et millise liigi kasuks otsus langetada. Sooviksin kedagi suuremat (võrdluseks näiteks viirpapagoist suurem). Kuid samas, kes ei oleks NII häälekas ja agressiivne. Käisin täna vaatamas üht liiki: Polytelis anthopeplus e Regent Parrot. Huvitav oleks teada, kuidas tema nimi eesti keeles kõlaks. Poest anti vaid lad.k nimi. Tema oli väga rahulik ning poest kinnitati, et ka madalamate nootidega tegelane Kakariki. Nemad on vist aktiivsemad ja lärmakamad? On kellelgi aimu? Või on ehk veelgi keegi, kes nende valikute hulka võiks kuuluda? Kuulaksin asjatundjate nõu! C. | |
|
| |
Oliver Ambitsioonikas sulesepp
Linde : 1 Postitusi : 129 Asukoht : Viimsi Vanus : 27
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 15:28 | |
| Tere . Esimene asi on see palju raha sa oled otsustanud papagoi peale kulutada ? Papagoi + puur + puuri sisustus. See papagoi on üks rosella sugulastest , aga eesti keelset nime ei tea. Minu arvamus : Minule kakarikid ei meeldi , ma ei ole loomapoodides kuulnud, et nad üldse oleks häält teinud ja eriti ilusad nad ka ei ole. Kas te käisite lauteri tänava loomapoes ? | |
|
| |
Carmen Pesamuna
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 15:45 | |
| Tänan vastuse eest! Ja, ma käisin seal Mulle hakkab see tõlkimatu tegelane aina enam peas kummitama. Olen valmis kokku panema ca 5000 - 6000 krooni. Kakariki osas sain teada vahepeal, et tegu on putuktoidulise linnuga. Seega loobun nendest. | |
|
| |
Carmen Pesamuna
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 15:47 | |
| Ma ei vastanud korralikult küsimusele. Olen valmis kokku panema ca 5000 - 6000 krooni.
Kakariki osas sain teada vahepeal, et tegu on putuktoidulise linnuga. Seega loobun nendest. | |
|
| |
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 15:55 | |
| A , nüüd ma tean kindlalt mis papagoid sa mõtled ( see ei ole rosella sugulane ) . Kas see papagoi oli nümfkakaduudega ( tutiga papagoid ) ühes puuris ja istus taga nurgas , kui ma olen seal käinud siis ta istub alati seal umbes selline ? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Polytelis_anthopeplus_pair.jpg | |
|
| |
Carmen Pesamuna
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 15:57 | |
| Ja, on küll umbes selline. Täna oli seal nendega koos veel üks taoline, ent temal oli ka midagi punakat... Tõlkimatu oli söömisega hoos Mis Sa temast arvad? | |
|
| |
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 16:02 | |
| Vat nendest lindudest ei tea ma midagi Mul endal kaeluspapagoi, samasugune on kõrval puuris. Aga kuidas sulle nümfid meeldivad? Ja see lind, see kelle nime sa küsisid see maksab 7000 kr umbes. | |
|
| |
Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 16:04 | |
|
Viimati muutis seda Pille (Esm 22 Märts 2010, 16:33). Kokku muudetud 1 kord | |
|
| |
Carmen Pesamuna
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 16:21 | |
| Pille, eks vist häälekus ja iseloom ole ka linnuti erinev. Müüja ütles täna, et Rosellad on häälekamad, kui Polytelis Anthopeplus. Ent samas ega ma kipskuju ka endale koju soovi osta
Viimati muutis seda Carmen (Teis 23 Märts 2010, 12:26). Kokku muudetud 1 kord | |
|
| |
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 16:55 | |
| Aga kuidas sulle nümfid meeldivad ? Ja see lind , see kelle nime sa küsisid see maksab 7000 kr umbes. | |
|
| |
Carmen Pesamuna
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 20:36 | |
| Tänan kõiki, kes andsid erinevaid soovitusi.
Käisin õhtul ja ostsin ta ära.
Seega uus papagoi omanik. Muuseas, müüja pakkus tõlkeks välja "Roheline mäestiku papagoi"... Kuna tegemist oli tubli, mitte eesti keelt emakeelena kasutava noor müüjaga, siis tõlge võib sõnastuses olla veidi konarlik. Kuid mõte täiesti arusaadav.
Viimati muutis seda Carmen (Teis 23 Märts 2010, 12:26). Kokku muudetud 1 kord | |
|
| |
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 20:56 | |
| Aga kui saa viitsid siis tee Päevik temast , siis me saame su edusammudest lugeda | |
|
| |
Carmen Pesamuna
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Esm 22 Märts 2010, 20:58 | |
| Hea mõte!
Ma esmalt saan temaga veidi lähemalt tuttavaks ja uurin ühtlasi, kuidas te seda Päevikut ise siin varem pidanud olete. | |
|
| |
Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas Laup 22 Apr 2017, 14:16 | |
| Regent Parrot on eesti keeles Koldpapagoi ja vene keeles Роскошный горный попугай, müüja tõlkis venekeelsest nimest (горный on mägi). Minul on neid linde kaks, vist on mõlemad emaslinnud. Tunnen veel kahte inimest, kel linnupaar kodus. Carmen, kui te juhtute siia lugema, kirjutage mulle | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Papagoid valimas | |
| |
|
| |
| Papagoid valimas | |
|