Papagoimaja
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PealehtPealeht  GaleriiGalerii  Latest imagesLatest images  RaamatukoguRaamatukogu  Papagoimaja facebookiPapagoimaja facebooki  Papagoimaja twitterisPapagoimaja twitteris  OtsiOtsi  RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse  

Kas papagoid saavad aru?

Go down 
3 posters
AutorTeade
külaline
Külaline
Anonymous

Kas papagoid saavad aru? Empty
PostitaminePealkiri: Kas papagoid saavad aru?   Kas papagoid saavad aru? Icon_minitimeReede 30 Okt 2009, 08:57

Kas papagoid saavad aru mida inimene räägib?
Olen nendega rääkinud,aga nad lihtsalt vaatavad mind kuidagi uudisimulikult.Ma ei suuda otsustada.Kas nad siis saavad midagi aru?

Tahaksin vastuseid kätte saada

Ettetänades Erika
Tagasi üles Go down
Henri
Administraator
Administraator
Henri

Male
Vanus : 29

PostitaminePealkiri: Re: Kas papagoid saavad aru?   Kas papagoid saavad aru? Icon_minitimeReede 30 Okt 2009, 11:22

Sõnadest kindlasti mitte (peale võibolla oma nime või mõne kodus oleva isiku nime). Küll aga võivad nad midagi taibata Sinu hääletoonist ja olekust. Küll aga on ülipika ja ränkraske töö tulemusena intelligentsemaid linnuliike õpetada sõnadest aru saama (näiteks kui oled asetanud lauale kolmnurga, ruudu ja ringi ning ütled papagoile ring, siis ta peab aru saama mis Sa ütlesid ning osutama ringi poole).
Tagasi üles Go down
https://papagoimaja.forum.co.ee
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kas papagoid saavad aru?   Kas papagoid saavad aru? Icon_minitimeReede 30 Okt 2009, 19:58

Mina jällegi usun, et linnud saavad rohkem aru, kui me arvatagi oskame. Nad ei pea sulle ringi või kolmnurga poole nokaga osutama, et arusaajad olla.
Minu linnud teavad oma nime. Teavad, mida tähendab "hopp" , "puuri", "tagasi", "mine ära", tule siia", "kõtt", "sifka", "süüa", "tadaa", "tubli, pai, tibuke, kallike" ja palju muud. Kehakeelt loevad eksimatult.(räägin just nümfidest). Viirud mõistavad ka nii mõndagi, kuid neid ei huvita, kui just eluliselt tähtis asi pole.
Linnud on väga uhked olendid ja peavad inimest mingiks ajudeta elukaks. Sulelised ei näita välja, et aru saavad...nad pole lollid ja jätavad kõik meelde, kuigi mälu on väga lühike Kas papagoid saavad aru? Icon_razz

Kunagi oli selline juhus, et panin linnule lennutraksid selga. Kui hiljem ta nendest vabastasin, arvasin, et sõbrake lendab ära lae alla. Ei.... ronis hoopis mulle põlve peale ja vaatas mind pea viltu. Nümfi silmadest nägin tohutut pettumist, et julgesin ta usaldust ära kasutada. Seisis u. 10 sekundit ja lendas minema..terve nädala, minuga ei suhelnud.

Viimati muutis seda tibu (Reede 30 Okt 2009, 21:01). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles Go down
Henri
Administraator
Administraator
Henri

Male
Vanus : 29

PostitaminePealkiri: Re: Kas papagoid saavad aru?   Kas papagoid saavad aru? Icon_minitimeReede 30 Okt 2009, 20:47

Nõustun tibu, Sinu arvamusega. Tõin kujundite põhjal lihtsalt näite, mida olen näinud. Küll aga kui külastaja küsis kas linnuke saab aru mida ta puuri juures räägib, siis ma arvan, et ta alguses saab meie keelest sama palju aru kui meie nende nokast lahti lastud helijuppidest. Nt. mina saan küll juba oma lembekatest aru kui neile miski ei meeldi: kriiskavad kõrge häälega. Samas selline pehme hääl on pea alati rahulikkuse ning hea tuju märgiks. Ka nemad võivad inimese sõnade tähendustest midagi sõna kordumisel tekstis aru saada kui sellega kaasneb kas mingi viibutus või tegevus (näiteks kui ütled hopp ning viid oma käe linnu juurde, et ta peale hüppaks ning teed seda korduvalt, siis ta hakkab aru saama, et ütled seda selleks et ta Sulle käe peale hüppaks).

Loodetavasti saate mu mõttekäigust aru... Kas papagoid saavad aru? Icon_smile
Tagasi üles Go down
https://papagoimaja.forum.co.ee
Pille
Moderaator
Moderaator
Pille

Female
Linde : 17
Vanus : 53

PostitaminePealkiri: Re: Kas papagoid saavad aru?   Kas papagoid saavad aru? Icon_minitimeReede 10 Juun 2011, 13:09

Leidsin ühe artikli ajakjast "Lemmik" 09/2006
http://www.lemmikajakiri.ee/est/?articleID=619
Muu huvitava lugemise seast tooksin välja lõigu, tsiteerin:
"Esimene asi, mida tulevane linnuomanik peab teadma: tuleb täpselt jälgida oma käitumist. Linnuga suhtlemine on täiesti erinev sellest, kuidas käituda koerte või kassidega.
Palju iseteadlikumate papagoide peale ei tohi karjuda ega proovida end kehtestada. Tundugu see koomilisena, kuid sõpruse loomiseks tuleb nokalistega võimalikult hästi läbi saada ning kõik nende tahtmised täita. Kui alguses toimub nn positsioonide kättemängimine, tuleb papagoidega käituda taibukalt ja olla sammu võrra nendest eespool.
Kui papagoi karjub, ei tohi vastu röökida, vaid tuleb püüda teda rahustada."
Tagasi üles Go down
Sponsored content

PostitaminePealkiri: Re: Kas papagoid saavad aru?   Kas papagoid saavad aru? Icon_minitime

Tagasi üles Go down

Kas papagoid saavad aru?
Tagasi üles 
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
 Similar topics
-
» Papagoid
» Papagoid rokutavad !
» Kass ja papagoi
» Kas papagoid suplevad?
» Juurde laskmine