|
| Viirpapagoi elamine üksinda | |
| | Autor | Teade |
---|
lintzik Tibu
Linde : 1 Postitusi : 2
| Pealkiri: Viirpapagoi elamine üksinda Esm 21 Mai 2018, 17:00 | |
| Tere!
Ma sooviksin teie arvamusi ja nõu, kas viirpapagoil on hea elada üksina või peaks talle seltsilise ka ostma? Nimelt mu emale anti üks lind, kelle esialgset kaaslast enam kahjuks ei ole. Nüüd on ta juba küll aastaid üksi elanud, aga me mõtlesime siin ikkagi uurida, kas tasuks mõelda uue linnu võtmise peale? Viirpapagoi, kes praegu emaga elab, on ise hästi arg. Ta elas kunagi koos teise viirpapagoiga peres, kus oli kass ja kahjuks kass sai teisest viirpapagoist jagu ja seetõttu sai minu ema endale ühe viirpapagoi. | |
| | | Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Viirpapagoi elamine üksinda Esm 21 Mai 2018, 22:21 | |
| Tere. Kahekesi oleks tal parem küll, ma arvan, kuna ta on varem koos elanud liigikaaslasega. Ta ilmselt muutuks ka aktiivsemaks ja saaks suhelda. Esmalt aga oleks hea teada teie viirpapagoi sugu ja umbkaudset vanust. Inimesed on võtnud igas eas linnule kaaslase kuid vastassoost linnu puhul on esialgu keeruline hoida kodus suguküpset lindu ja noort lindu kes on "laps". Isaslinnule sobib sama hästi teine isaslind kaaslaseks, 2 emaslindu oleks pisut raskem variant, emased on agressiivsemad. | |
| | | lintzik Tibu
Linde : 1 Postitusi : 2
| Pealkiri: Re: Viirpapagoi elamine üksinda Teis 22 Mai 2018, 13:34 | |
| Tänan vastuse eest! Viiru nimi on Lotte, eeldan et siis emane? Kuidas seda kontrollida saab? Võin siia postitada ka temast pildi. Lind on umbkaudselt 8 ma arvan. | |
| | | Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Viirpapagoi elamine üksinda Teis 22 Mai 2018, 13:47 | |
| Viirpapagoil saab sugu määrata nokapealse vahanaha värvuse järgi. See on see ninasõõrmete ümbruses olev vahanahk. Kui pole mingi eriline mutatsioon. 8 aastane lind on tubli vanus, teil on hästi läinud. Ta võib elada veel 4, 6 või veidi rohkem aastaid. Aga paljud viirpapagoid lahkuvad juba varem. Kui saate, pange muidugi pilte. | |
| | | tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Viirpapagoi elamine üksinda Kolm 23 Mai 2018, 20:21 | |
| Kahte emast kindlasti koos pidada ei soovita. Esialgu võivad nad hästi läbi saada kuid hiljem võib noorem, vanema ja vanusest nõrgemaks jäänud linnu ära tappa. Emased laulavad vähem. Isased võivad päevast-päeva hommikust õhtuni plädiseda. Kes pole harjunud, sellele hakkab närvidele käima. | |
| | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Viirpapagoi elamine üksinda | |
| |
| | | | Viirpapagoi elamine üksinda | |
|
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | |
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| Latest topics | » Nokk lõheneb.Nelj 07 Sept 2023, 09:09 by tibu» Loomakliinikud, kus ravitakse papagoisid.Nelj 23 Märts 2023, 10:25 by Pille» Vitamiinid, mineraalid, kaltsiumi- ja joodikividPüh 25 Apr 2021, 13:15 by Pille» piltide lisamine päevikusseReede 16 Okt 2020, 14:34 by Pille» UV-valgustusReede 16 Okt 2020, 13:19 by Pille» Millega toita pääsukese poegi?Reede 31 Juul 2020, 09:43 by tibu» Vööt-mägipapagoiReede 10 Juul 2020, 15:06 by tibu» Vööt-mägipapagoiKolm 08 Juul 2020, 15:25 by MailisR » Papagoi ajab nokavahelt vedelat löga väljaLaup 26 Okt 2019, 15:15 by tibu» Papagoi suri vistReede 23 Aug 2019, 15:54 by tibu |
|