Autor | Teade |
---|
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Püh 06 Märts 2011, 19:01 | |
| Mäletan, et see on see raskem sulgimine papagoidel. Minu viirukad sulgisid ka kunagi nii, et nahk paistis. Pärast nägid välja nagu siilid. Pritsisin pihustist neile vett ja segasin toidu sisse sulgimisvitamiine. Kui suletorud lahti läksid, olid nad jälle sama ilusad nagu varem.
Vitamiinidega ei tohi liialdada, sest muidu teed kasu asemel hoopis kahju.
Minu üks linnuke nägi siis selline välja: https://2img.net/r/ihimizer/i/noamub.jpg/
Ja kui suletorud kasvama hakkasid, nägi ta välja selline: https://2img.net/r/ihimizer/i/2vmvlo6.jpg/
| |
|
| |
siret50 Tibu
Linde : 4 Postitusi : 4 Asukoht : järvamaa Vanus : 40
| Pealkiri: Re: Sulgimine Püh 06 Märts 2011, 22:58 | |
| mul neli lindu 2 ühes puuris ja kaks teises kas võin kõigile vitamiine anda siis?tänan vastamast | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Esm 07 Märts 2011, 08:58 | |
| Kui nad kõik sulgivad, siis ikka võib. Olen ostnud Vitagrafti vitaminiseeritud seemneid. Pisike seemnete pakk, kus on sinine linnusulg peal, alla euro maksab. Paki peal on õpetus.
Vitagraft teeb ka toidusegusi, kus on sulgimisvitamiinid juba sees. Jälgi, et viirude toit oleks kõikide kasulike ainetega. Võid jahvatada toidu sisse veel munakoori ja pakkuda maitseaineteta keedetud kala. Mereannid mõjuvad alati sulgedele hästi. Poes peaks olema müügil gammarused (kuivatatud krevetilaadsed elukad). | |
|
| |
Bella21 Pesamuna
Linde : 1 Postitusi : 5
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 20 Apr 2011, 11:56 | |
| Mul on linnuke nüüd natuke üle nädala olnud ja juba tuues oli tal kaelast kuni tiiva alla välja jumala paljas ja nii mõlemalt poolt, suht jube näeb välja, nahk paistab kõik. Nüüd paari päeva jooksul olen tähele pannud, et parema tiiva alla on tekkinud mingid valge asjad ( siit foorumist uurides sain aru, et vist on tegu suletorudega ) aga tekkis küsimus, et millal kogu see paljas ala uute sulgedega kattub, linnust on juba kahju, sügeleb teine koguaeg. | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 20 Apr 2011, 12:19 | |
| Paku talle võimalust supelda. On olemas spets linnuvannid. Võid ka kausiga käesooja vett panna. Kui teda ei huvita, siis pritsi lillepritsist. Reguleeri prits õrna dushi peale. Sihi pritsiga linnu pea kohale, et soe vesi langeks nagu vihm. NB. tuba peab olema soe, kui linnu märjaks teed u. 20 kraadi Vaata, et toit oleks vitamiinirikas. Sellist toitu saad loomapoest. Uuri, kas toidule on märgitud "premium". Sõna "premium" näitab, et toit on kõrge kvaliteediga. Hea toit toetab sulgimist. Mõned viirpapagoide heade toitude pildid on siin http://nokalised.onepagefree.com/index.php?id=18789& Osta veel lisaks sulgimisvitamiini. Paki peal on õpetus, kui palju korraga anda. Ära seda õpetust riku, sest muidu teed kasu asemel kahju. Sulgimis vit. on olemas vedelal kujul, teradena (vitamiin on teradele pritsitud), või vitaminiseeritud maiusepulk. Paku ka puuvilju, juurvilju ja keedununa. Keedumuna keeda hästi kõvaks, lõika pooleks ja pressi kahvliga katki. Koorima ei pea. Kui leiad poest "frutti patee" siis see on super hea asi, millega oma lindu hellitada Patteed andes ära eraldi vitamiine anna. Vt. siia http://nokalised.onepagefree.com/index.php?id=18790& | |
|
| |
Bella21 Pesamuna
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 20 Apr 2011, 12:35 | |
| Kuna ma ei tea, kuidas teda eelmises kodus toideti ja hoiti, siis praegu ma vaatan, et ega ta midagi värsket ei taha ( pakkusin talle porgandit ja kurki aga need kuivasid niisama kokku puuris ), samuti olen talle keedumuna pannud aga seda ta ei ole puutunud. Kui ta koju tõime, siis rippus tal puuris 1 teradega pulk ja kaasas oli puguliiv ja mingisugune toit veel, ise ei ole hetkel midagi juurde ostnud. Veega pritsin teda iga päev vähemalt korra, samuti panin puuri talle ühe kausi, kus ta saaks supelda aga seda kasutas ta pigem wc'na | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 20 Apr 2011, 15:12 | |
| Soovitan osta uue ja hea toidu. Kui vana tundub korralik st. ei ole hallitust, siis sega uuega kokku. Ülejäänud säilita õhukindlalt ja pimedas. Kui muna ei söö, osta munatoitu loomapoest. Võid osta ka maiusepulga, mis on muna või mereandidega.
Proovi värsket talle riivida. Paku hommikul, kui kõht tühi on. | |
|
| |
Bella21 Pesamuna
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 20 Apr 2011, 16:16 | |
| Mul oligi plaan minna poodi uut sööki uurima ja vaadata mingeid vitamiine ka juurde. Praegu lind lendab toas, siis vaatan, et tiivaalused täitsa paljad kohe, eks tuleb siis teda poputama hakata | |
|
| |
Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Sulgimine Teis 11 Sept 2012, 15:37 | |
| Foto, milline on noor arenev sulg, mis on täis veresoonterikast sidekude, mis sulge toidab. Kui linnu suletoru viga saab vms, tuleb sealt palju verd. Koduste vahenditega saab verejooksu kontrolli alla saada maisijahuga (mais ei sisalda kleepvalku ehk gluteeni ja sobib ohutuse mõttes lindude väikese marrastuse korral) või puhta käterätiga. Tavaliselt siiski mingit ohtu ei teki, need torud on kaitstult teiste sulgede all ja naha lähedal ning kasvavad kiiresti välja. Peale seda ei ole enam mingit riski, sule putkes ega rootsus verd ei ole. Siin on üks lindude meditsiini-alane artikkel just sellise areneva sule kohta, kui see viga saab, millise põhjalikkuse ja ettevaatusega seda juhtumit peab käsitsema. http://www.hari.ca/welcome-back-to-our-first-aid-series-blood-everywhere-now-what-do-you-do/ | |
|
| |
tiiu212 Noor Perepea
Linde : 2 Postitusi : 55 Asukoht : Pärnumaa
| Pealkiri: Re: Sulgimine Teis 23 Okt 2012, 20:32 | |
| Kas oskab keegi sulgimise kohta abi anda?Lugesin siin olevaid postitusi aga nagu päris selgust ei saanud:(Meie nümf siis oletatavalt mingi 6 kuune.Paar nädalat tagasi märkasime puuri põhjas algul väikesi sulgi ja nüüd neid ikka kukub aegajalt.Arvan,et see on normaalne.nüüd on ta viimase nädalaga ajanud või tõmmanud omal neli saba sulge ära.Kas see käib ka sulgimise juurde?Kas tulevad või vahetuvad linnul nagu kõik suled ära?Siin oli juttu ka stressist:) või igavusest aga arvan,et sellepärast ta sulgi ei aja,kuna ta on enamuse ajast vabalt toas ja lendab kuhu tahab.Tegeleme kenasti temaga ja söögiks saab ta nii poes müüdavat linnutoitu(seemnesegu)ja praegu veel võilillelehti..kurki pakume,saia,granaatõuna ja no mis momendil kodus leidub.Ostsime ka spets söe puru mida nädalas korra toidule lisame.kui pikalt sulgimine umbes kestab?Otseselt vaadates ta paljas kuskilt veel pole.rohkem tekitas meil see pikkade sabasulgede langemine muret.Või käib see asja juurde? | |
|
| |
Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Sulgimine Teis 23 Okt 2012, 20:44 | |
| Käib asja juurde. Ka sabasuled võib maha ajada. Üsna varsti näed kasvamas uusi. Küllap ta on selles eas, et vahetab kõik suled välja põhjalikult. Vahel on osaline (vähene) sulgimine, täiskasvanud linnul, vahel jällegi laiaulatuslik sulgimine. Nii paar korda aastas linnud sulgivad. | |
|
| |
tiiu212 Noor Perepea
Linde : 2 Postitusi : 55 Asukoht : Pärnumaa
| Pealkiri: Re: Sulgimine Teis 23 Okt 2012, 20:52 | |
| Selge ja tänan.Ehk siis saame ka lõpuks ta õige värvi ja mine tea äkki ka selle teada,kas meil poiss või hoopis plika :)Ma ei ole siiani nendest värvi ja triibu teemasdest aru saanud | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Teis 23 Okt 2012, 20:55 | |
| Kitkumist võib siis kahtlustada, kui linnul on mõni koht täiseti sulgedest paljas nii, et nahk paistab. Sinu linnul värv ei muutu, sest ta on harlekiin. Käitumise järgi saad soo teada. | |
|
| |
KadrijaKaiapapagoid Noor Perepea
Linde : 2 Postitusi : 57 Vanus : 25
| Pealkiri: Re: Sulgimine Nelj 24 Jan 2013, 15:48 | |
| Minul on sulgimisega sellised kogemused, et emasel viirul langesid sabasuled maha. Aga lõpuks kasvasid suled ikka tagasi kui me andsime neile sellist maiust mille sees oli sulgede mahakukkumis vastane aine või midagi sellist. | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Reede 25 Jan 2013, 10:01 | |
| Sulgimist kergendavad vitamiinid ehk. Sulgimine on normaalne ja vajalik. Nii vahetuvad vanad suled uute vastu. Nagu loomadki vahetavad karva. | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 31 Juul 2013, 22:12 | |
| Minu linnukesel õnnestus ära murda suletoru. Kas peaksin pooliku suletoru pintsettidega täiesti välja tõmbama? Püüdsin lugeda vastavat artiklit, kuid tõlkeprogramm ei tõlgi piisavalt selgelt, et täpselt midagi teada saada. http://www.hari.ca/welcome-back-to-our-first-aid-series-blood-everywhere-now-what-do-you-do/ | |
|
| |
DiandraTubli Täisealine
Linde : 3 Postitusi : 33 Asukoht : Saku
| Pealkiri: Re: Sulgimine Teis 22 Okt 2013, 17:56 | |
| Mul praegu viirud sulgivad, peas on suletorud.
Aga tibu, mina eriti midagi sulgimisest ega suletorudest tõesti ei tea:oops: | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Teis 22 Okt 2013, 19:28 | |
| Ma ei tõmmanud midagi välja. Asi paranes ise. | |
|
| |
trintsu Perepea
Linde : 2 Postitusi : 87 Asukoht : Hiiumaa Vanus : 24
| Pealkiri: Esimene sulgimine Teis 14 Jan 2014, 21:47 | |
| Millal hakkavad viirud esimest korda sulgima? | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 15 Jan 2014, 12:17 | |
| Minu viirpapagoi kes saab jaanuari viimasel nädalal 4 kuuseks, juba sulgib päris korralikult. Jube närviline on, nagu metslane. Eks see sulgimine ajab tal keha kihelema. | |
|
| |
Marikalinnud Teismeline
Linde : 2 Postitusi : 11
| Pealkiri: Re: Sulgimine Esm 03 Märts 2014, 08:17 | |
| Minul ka hakkas nädal aega tagasi viiru sulgi ajama, kisab jubedalt ja selline teistsugune. Möliseb koguaeg teise linnu kallal, lendab mööda tupa üpris tihti, ja siis ajab neid sulgi alla. Kaua see sulgede ajamine käib? Kas kasvavad ikka suled tagasi ? | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Esm 03 Märts 2014, 10:29 | |
| Pihusta teda veepritsist, see leevendab kihelust. Osta poest sulgimisvitamiini. Täpselt ei tea kui kaua see kestab, kuid minu oma sulgib veel. Muidugi kasvavad suled tagasi. Päris paljaks ta ennast ei aja. | |
|
| |
Marikalinnud Teismeline
Linde : 2 Postitusi : 11
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 05 Märts 2014, 09:19 | |
| Nüüd ma siis tean, eks reedel linna minek ja saab ära osta vajalikud asjad. Eks natukese naljakas oleks ka kui jääks ilma sulgedeta | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sulgimine Kolm 05 Märts 2014, 09:36 | |
| Ei jää, sest sulgimise ajal vahetab lind oma sulgi järkjärgult. Sulgimisest annavad märku ka valged ogad peas. Need on uued suled mis on kasvama hakanud. Kui lind sulgiks looduses nii, et ta korraga kõik suled maha viskab, siis poleks meil ühtegi lindu enam. Looduses süüakse sellised ju ära. Sulgedeta lind jääb kergesti haigeks või vigastab oma õrna nahka. | |
|
| |
DiandraTubli Täisealine
Linde : 3 Postitusi : 33 Asukoht : Saku
| Pealkiri: Palun abi! Teis 19 Aug 2014, 11:33 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Sulgimine | |
| |
|