| Kuidas saada papagoi puuri tagasi? | |
|
+13Amadiin888 RikiJaRoki lutikas robert massu tibu Volim-Te kiir.70 Sannnu SaluKat Papagoi14 Sigrid Henri 17 posters |
|
Autor | Teade |
---|
Külaline Külaline
| Pealkiri: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Teis 01 Jan 2008, 23:57 | |
| Et kuidas saada viirpapagoi tagasi puuri kui lendama hakkab,sellega nats probleeme? Ootan vastuseid.
Muutsin pealkirja informatiivsemaks.
23 juuli moderaator tibu |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Reede 21 Märts 2008, 14:56 | |
| Jätan puuri ukse lahti ning kui nad ära tüdinevad ronivad ise sisse tagasi aga sa võid ta võtta õrre, näpu või pliiatsi peale ja puuri tagasi panna. |
|
| |
Henri Administraator
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Laup 22 Märts 2008, 13:21 | |
| Kui nad kardavad sind, siis pole vist mõtet vast hakata näpuga proovima Ka minu viirpapagoid kardavad mind, kuna ma sain nad kui nad olid ~2.aastased ning ma arvasin, et pole mõtet nende usaldust enam võitma hakata. Aga teema juurde tagasi: kui viirpapagoid kohe üldse sisse ise minna ei taha, siis pean mina võtma käteräti, tuled hämaraks laskma ning nad sedamoodi kinni püüdma. | |
|
| |
Sigrid Sugukonna vanem
Linde : 5 Postitusi : 164 Asukoht : Harjumaa Vanus : 31
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Kolm 26 Märts 2008, 12:17 | |
| Ma lugesin just ühest välismaa papagoide ajakirjast, et tuld ei tohi hämaramaks ega kinni panna ja siis papagoid püüdma hakata, sest muidu ta hakkab oma puuri ja sind veel rohkem kartma. | |
|
| |
Henri Administraator
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Laup 29 Märts 2008, 12:08 | |
| - Sigrid kirjutas:
- Ma lugesin just ühest välismaa papagoide ajakirjast, et tuld ei tohi hämaramaks ega kinni panna ja siis papagoid püüdma hakata, sest muidu ta hakkab oma puuri ja sind veel rohkem kartma.
Imelik, ma kuskilt kuulsin, et just kui lased tule hämaraks, siis papagoi rahuneb vms. | |
|
| |
Papagoi14 Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 6 Vanus : 30
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Püh 04 Mai 2008, 14:54 | |
| Mina teen igal hommikul neile puuriukse lahti ja nad tulevad kohe välja . Nad on tavaliselt mingi paar kolm tuni väljas ja lähevad puuri tavaliselt sellepärast kui juua või süüa tahavad . Mul on isane ja emane viirpapagoi. Isane tuleb pulga peale aga emane kardab ja lendab minema kui lähedale hakkan minema. Ma arvan seda , et nad näeksid , et puuriuks on lahti ja nad lähevad ise. | |
|
| |
SaluKat Mõttetark
Linde : 6 Postitusi : 529 Asukoht : Tartu Vanus : 29
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Kolm 07 Mai 2008, 19:10 | |
| Minu omad saavad puurist välja kas ise joogitopsi lahti närides või peale kooli lasen nad ise välja ! Puuri saad nii, et jäta puuriuks lahti. Küll ta siis ise sisse tagasi läheb, kui kõht tühjaks läheb | |
|
| |
Sannnu Pesaehitaja
Linde : 2 Postitusi : 44 Asukoht : Tartu Vanus : 29
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Laup 18 Okt 2008, 14:01 | |
| Mina lasen tule ära ja siis na ei näe midagi ja ma võtan neilt ümbert kinni ja panen puuri, nii võib üldse w? | |
|
| |
Sigrid Sugukonna vanem
Linde : 5 Postitusi : 164 Asukoht : Harjumaa Vanus : 31
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Laup 18 Okt 2008, 17:42 | |
| See pigem hirmutab teda. Ta hakkab kartma pimedat ja võib puuris närviliselt ringi lendama hakata, sest ta teab, et pimedas krabab keegi temast alati kinni. | |
|
| |
Sannnu Pesaehitaja
Linde : 2 Postitusi : 44 Asukoht : Tartu Vanus : 29
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Püh 19 Okt 2008, 13:04 | |
| Ma mõtlesingi just, et ma peaksin neid õpetama näpu peale tulema.
Viimati muutis seda Sigrid (Püh 19 Okt 2008, 14:50). Kokku muudetud 1 kord (Muutmise põhjus : Kordan jälle üle: lause algab suure tähega ja lõppeb lauselõpu märgiga. "Et" ei kirjutata kahe t-ga.) | |
|
| |
SaluKat Mõttetark
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Teis 02 Dets 2008, 14:25 | |
| Minu viirukas tuleb näpule nii puuri ssees, kui ka väljas. Sees hüppab ta ise käele, kuid väljas vahest jookseb eest ära, aga siiski hüppab ise peale. | |
|
| |
kiir.70 Tibu
Linde : 2 Postitusi : 3
| Pealkiri: papagoi räägib Kolm 31 Dets 2008, 10:34 | |
| võta asja rahulikult,natuke lendab ,rahuneb maha siis lähed talle ligi ja proovid temaga suhelda ,et ta sind usaldaks ja laseb sul ennast kätte võtta.
Viimati muutis seda kiir.70 (Nelj 22 Jan 2009, 18:56). Kokku muudetud 1 kord | |
|
| |
Volim-Te Pesaehitaja
Linde : 2 Postitusi : 41 Asukoht : Tallinn Vanus : 30
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Kolm 31 Dets 2008, 20:29 | |
| - Henri kirjutas:
- Sigrid kirjutas:
- Ma lugesin just ühest välismaa papagoide ajakirjast, et tuld ei tohi hämaramaks ega kinni panna ja siis papagoid püüdma hakata, sest muidu ta hakkab oma puuri ja sind veel rohkem kartma.
Imelik, ma kuskilt kuulsin, et just kui lased tule hämaraks, siis papagoi rahuneb vms. Kui on pime nad ei näed midagi selleks tuled tasakesi ta juurde ja võtad kinni kuid seda ei soovitata teha,kuna lind võib seina vastu lennata surnuks,
Viimati muutis seda Sigrid (Reede 02 Jan 2009, 11:38). Kokku muudetud 1 kord (Muutmise põhjus : Lause lõppeb lauselõpu märgiga.) | |
|
| |
Piljo Külaline
| Pealkiri: Meil mure lendamisega... Teis 20 Jan 2009, 18:10 | |
| lasime esimest korda papagoi Rosella tuppa lendama kuna linnud peavad ikka lennata ka saama.Algul sujus kõik normaalselt kuid siis ta läks sellisesse kohta kust ta poleks ise kunagi tagasi puuri läinud.Üritasime hellalt läheneda ja teda kinni saada kuid lind läks närvi ja kraaksatas ning natukese aja pärast kaotas ta veel ühe tagumistest saba sulgedest.Nüüd meil mure kas see pikk sabasulg kasvab uus? Lõpuks saime ta kinni kalavõrgu taolise asjaga ja panime puuri.Nüüd on nii paha tunne et oleme lindu kohutanud kuigi tahtsime head ja enam ei julge teda lendama lasta.Kes oskab head nõu anda, kuidas toimida? |
|
| |
SaluKat Mõttetark
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Kolm 21 Jan 2009, 19:14 | |
| Äkki saate selle koha, kust ta ise tagasi puuri ei lähe kas kinni katta või kuidagi teda sinna mitte lasta. Või laske ta teises toas lahti. Sabasulg kasvab tagasi küll, aga aega läheb. Ma usun, et kui tal kõht tühjaks läheks, siis läheks ta ise puuri tagasi küll. | |
|
| |
Kalla123 Külaline
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Kolm 16 Sept 2009, 21:06 | |
| Tere!
Minu papagoi on suht rahulik ma võtan ta toki peale ja siis näpule ja panen puuri, lennutan teda iga õhtu. |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Esm 19 Okt 2009, 16:01 | |
| Paluks abi, Linukese lasin eile esimest korda lahti ja sain näpu peal ta tagasi. (Eile sain ta sammuti. Lendas ise näpule oli õlal, aga näpulind ta tegelikult ei olnud ennem. Ülemistest saime.) Täna lasin jälle lahti, aga puuri lihtsalt enam ei lähe.
Ette tänades. |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Esm 19 Okt 2009, 17:50 | |
| Küll läheb, pane puuri midagi maitsvat. Kui kaua ta puuris oli enne, kui teda vabalt lendama lasid? Millised on puuri mõõdud? Mis liiki linnuga tegu?
Viimati muutis seda tibu (Esm 19 Okt 2009, 17:53). Kokku muudetud 1 kord | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Esm 19 Okt 2009, 17:52 | |
| Puur on kahe linnule täiesti paras. Ma nüüd tean kuidas teda puuri saada. Ta ise siis, kui magama lähen ja õues pime on laskub mulle pähe ja sealt vaikselt siis tõstan ta edasi. |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Esm 19 Okt 2009, 17:56 | |
| Kui puur on liiga väike, siis ei taha lind sinna lihtsalt minna. Kui oled teda liiga kaua enne puuris hoidnud, siis tahab ta vabadust nautida. Kardab, et kui puuri tagasi läheb, siis ei saa enam vabaks. Kui oled teda liiga vähe puuris hoidnud, siis võib ta puuri mitte oma koduks pidada. | |
|
| |
Külaline Külaline
| Pealkiri: puuri tagasi Esm 19 Okt 2009, 17:59 | |
| Aitäh. ma nüüd usun, et talle meeldib lihtsalt mu lamp(Laua.) ikka väga. Ja kardinapuu kah. Ta käib nende kahe vahel lendamas ja laulab rõõmsalt. |
|
| |
massu Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 6 Asukoht : Saku Vanus : 35
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Nelj 22 Okt 2009, 02:22 | |
| Minu viiru ei taha puurist välja tulla :S Tuba ei tohiks nii suur ja hirmutav olla. Päris vägisi teda välja puurist ajada ak ei tahaks. | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Nelj 22 Okt 2009, 17:20 | |
| Las istub puuris. Kui on lennuaeg, siis jäta uks lahti. Varem, või hiljem (mingu siis kas või pool aastat) tuleb ta, ilma uudistama. Sundida ei tohi. | |
|
| |
robert Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 9 Asukoht : Tartu
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Esm 11 Jan 2010, 15:46 | |
| Kui minu viiru esimest korda välja tuli ,ei saanud ka kuidagi puuri tagasi, aga aitas see ,et kui viiru ei läinud puuri juurde ,viisin lahtise uksega puuri tema juurde ja õnnestus | |
|
| |
lutikas Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 5
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? Laup 28 Mai 2011, 21:47 | |
| Minu viirud on kogu aeg lahti - käivad ainult puuris söömas ja magamas. Puuri juures on suur peegel mille ees mitu erineval tasandil õrt ; panen ka haralisi õunapuuoksi mida nad nokitsevad. Kui tean, et on vaja nad puuri saada siis hoian enne paar tundi puuri kinni ja on seatud nöör,millega kaugemalt saan ukse kinni tõmmata kui nad ukse avades kohe sööma tõttavad. Korra üritasin ka pimedas käega kinni võtta ja tulemusena sain välkkiire nokalöögi nii et veri taga! Üldiselt on sel paaril teineteisega niipalju tegemist et võin ainult vestelda umbes 15 cm. kauguselt nendega aga ei taha nina veriseks saada ja liig familaarseks ei tiku! | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Kuidas saada papagoi puuri tagasi? | |
| |
|
| |
| Kuidas saada papagoi puuri tagasi? | |
|