siksu Teismeline
Linde : 2 Postitusi : 17
| Pealkiri: Sobiv ruum lindude pesitsemiseks? Püh 27 Juul 2014, 15:15 | |
| Tunnen huvi, milline on kõige sobivam ruum puurilindude edukaks pesitsemiseks? Enamasti Internetis mainitakse, et peaks olema vaiksem ruum, mis enamjaolt lindude päralt. Kuid olen lugenud ka edukatest elutoas pesitsemistest. Kellel millised kogemused selles vallas on? | |
|
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Sobiv ruum lindude pesitsemiseks? Püh 27 Juul 2014, 16:12 | |
| Minu nümfkakaduud on pesitsenud elutoas edukalt kahel korral. Ainult rosellade pesitsus ei õnnestunud. Viirpapagoid on nii elutoas kui ka köögis edukalt pesitsenud. Kööki ei loeta linnule sobivaks ruumiks.
Oma kogemustele tuginedes tean öelda, et sobiv ruum peab olema rahuliku õhkkonnaga. Valgusaeg peaks olema kindlalt paigas. Ei ole hea õhtul pimedas järsku laetuld põlema panna. Mul on õnnestunud mitte külalisi sel ajal vastu võtta, kui linnud pesitsevad. Võõrad inimesed tekitavad neis sel ajal ärevust.
| |
|
Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Sobiv ruum lindude pesitsemiseks? Reede 09 Jan 2015, 13:49 | |
| Toatemperatuur peaks olema 23.8 C / 75 F Minul oli, ja küsisin Hollandi suurkasvataja käest üle (vööt-mägipapagoide kohta), öeldi et õige. Usun, et ka teised liigid eelistavad sooja tuba Pesakasti sisse ei tohi paista palju valgust. Linnupoegade silmade areng on aeglasem, kui on liialt valgust. | |
|
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Sobiv ruum lindude pesitsemiseks? | |
| |
|