| | Seemnekestad, suled ja linnukaka. | |
| | Autor | Teade |
---|
tibu Kuldsulg

| Pealkiri: Seemnekestad, suled ja linnukaka. Reede 29 Okt 2010, 09:27 | |
| Suled, seemnekestad, linnukaka.. Linnukakat võib kasutada taimedele väetise tegemiseks. Pistad mõned pärlikesed vette ning väetis missugune. Ma ise kogun seemnekesti ja sulgi. Nendest saab teha ilusaid pilte ja kaarte või nt. pildiraame kaunistada. Kui rohkem sulgi kätte jääb, viin need lasteaeda. Seal meisterdavad lapsed kogu aeg midagi ja ilusad suled kuluvad alati ära.
Võiksite panna pilte meisterdustest, kus on kasutatud seemnekesti ja sulgi. | |
|  | | Pille Moderaator

Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 52
 | Pealkiri: Re: Seemnekestad, suled ja linnukaka. Laup 16 Juul 2011, 23:44 | |
| Tibu, kas tulemusi ka juba hinnata oskad kui oled väetisena kasutanud linnukakat? Papagoide oma? Lindude ja nahkhiirte väljaheidete üldine nimetus on guaano, inglise keeles guano. Nimetus Guano pärineb Peruust ketšua keelest ja tähendab kohalike merelindude (guaanosuula, -pelikan, -kormoran) poolt toodetud sõnnikut, mida kasutati väetisena. Paarsada aastat tagasi oli see n.ö. Peruu valge kuld.
Kodustes tingimustes on kanasõnnikut läbi aegade ikka heaks kiidetud. Siin artikkel aialehest: http://www.aialeht.ee/news/aialeht/aiahooldus/article.php?id=29766087 seemnemaailmast: http://seemnemaailm.ee/articles/index.php?GID=326 Aianduspoodidest või internetist e-poest huvi korral tasub otsida firma Gabi orgaaniline mineraalne vedelväetis Guano.
| |
|  | | tibu Kuldsulg

| Pealkiri: Re: Seemnekestad, suled ja linnukaka. Esm 18 Juul 2011, 20:22 | |
| Ma ei jõudnud seda väetist nii järjepidevalt kasutada, et tulemusi hinnata. Millegipärast jäi soiku, kuid kuskilt kuulsin, et pidi olema väga hea väetis. Hea et meelde tuletasid. Hakkan uuest katsetama, siis saan täpsemalt rääkida, milliseid tulemusi see annab. | |
|  | | tibu Kuldsulg

| Pealkiri: Re: Seemnekestad, suled ja linnukaka. Kolm 31 Juul 2013, 20:52 | |
| Proovisin ära, kuidas on linnukakat lilleväetisena kasutada. Väga hea. Kuid sel on oma miinus  Linnukakast tehtud väetiselahus hakkab haisema. Seega loobusin. | |
|  | | Pille Moderaator

| Pealkiri: Re: Seemnekestad, suled ja linnukaka. Püh 29 Sept 2013, 12:34 | |
| - tibu kirjutas:
- Suled, seemnekestad...
Ma ise kogun seemnekesti ja sulgi. Sulgi mina korjan. Tegin hiljuti korrastustööd, nüüdsest saab olema iga isendi suled eraldi kilekotis, lipik nime ja aasta-arvuga juures. Roheliste mägipapagoide (3 isendit) omad jäävad küll tuvastamatuks, seega need on üheskoos. Samuti rosellade punased suled, kusjuures sabasuled on mingil määral eristatavad. Manni sabasuled on roosad, Orlov ja Leevi omad sini-rohelise läikega. Oskar on eriline, tema "aluskarv" on hall, teistel valge, no ja sabasuled - neis ei ole võimalik eksida. Kuid seemnekestad...mhmm. Ei oska nendega midagi peale hakata... Või tegelikult, on seemnesegude sõelumine ja kestade välja noppimine, puhumine mulle omamoodi rituaalselt rahustav ja lindudelgi muidugi meeldib vaadata ja oodata kuni toidukauss täidetakse uue puhta laadungiga. Siin fotol, kui 40 tundi on puhastamise vahet olnud, siis milline kogus kesti koguneb: 135 g. Mul on 11 papagoid ja 8 toidukaussi seemnete ja graanulite seguga.  Originaal  Seemned ja graanulid segan kokku, salat on eraldi. Mu linnud söövad graanuleid kuid neistki jääb maha väike puru.  | |
|  | | tibu Kuldsulg

| Pealkiri: Re: Seemnekestad, suled ja linnukaka. Esm 30 Sept 2013, 11:18 | |
| Pille, kuidas või kus sa seemnekesti ära puhud? Mina loobusin sellest, sest kui puhun kestad ära rõdul, saavad alumised naabrid kurjaks. Kestad lenduvad igale poole. Toas, siis tuleb ette võtta jälle koristamine. Praegu olen pannud toidu lihtsalt suuremasse nõusse, et kestad ei jääks terade peale. | |
|  | | Pille Moderaator

| Pealkiri: Re: Seemnekestad, suled ja linnukaka. Esm 30 Sept 2013, 16:47 | |
| Istun ükskõik kuhu, parim paik on lindude silma all; süles kilekott, kallan terad sõelale ja hakkan pihta. Korjan näppudega, sõel teeb mingil määral oma töö, peenike puru langeb kotti ja puhun pisut, ettevaatlikult. Kestasid muidugi pudiseb ikka ümbrusesse ka, kui tubli olla viitsin, pühin harjaga kokku. Paki seemnekestadega viin biojäätmete kasti. | |
|  | | Sponsored content
 | Pealkiri: Re: Seemnekestad, suled ja linnukaka.  | |
| |
|  | | | Seemnekestad, suled ja linnukaka. | |
|
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | |
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| Latest topics | » Nokk lõheneb. Nelj 07 Sept 2023, 09:09 by tibu» Loomakliinikud, kus ravitakse papagoisid. Nelj 23 Märts 2023, 10:25 by Pille» Vitamiinid, mineraalid, kaltsiumi- ja joodikivid Püh 25 Apr 2021, 13:15 by Pille» piltide lisamine päevikusse Reede 16 Okt 2020, 14:34 by Pille» UV-valgustus Reede 16 Okt 2020, 13:19 by Pille» Millega toita pääsukese poegi? Reede 31 Juul 2020, 09:43 by tibu» Vööt-mägipapagoi Reede 10 Juul 2020, 15:06 by tibu» Vööt-mägipapagoi Kolm 08 Juul 2020, 15:25 by MailisR » Papagoi ajab nokavahelt vedelat löga välja Laup 26 Okt 2019, 15:15 by tibu» Papagoi suri vist Reede 23 Aug 2019, 15:54 by tibu |
|