|
| Miks mu kanaarilind ei laula? | |
| | Autor | Teade |
---|
raits Külaline
| | | | Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Miks mu kanaarilind ei laula? Laup 03 Juul 2010, 10:45 | |
| Kurb sündmus, tunnen kaasa. Kas linnul oli vaja ka üle elada asukoha muutus või see on endine? Esialgu ei oska midagi öelda, miks nii... ehk läheb ikka üle ja linnuke tõesti leinab, tunneb puudust lähedasest kellega harjunud oli. | |
| | | MT Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 9
| Pealkiri: Re: Miks mu kanaarilind ei laula? Püh 04 Juul 2010, 13:06 | |
| Kirjelda linnu olukorda natuke rohkem lahti. See võib olla tingitud sellest, et inimest, kes temaga tegeles, ei ole enam... aga võib olla ka muu. Kui teda tuli uude kohta transportida on tõenäoliselt stress. Kui vana lind on? Kas lind on üksi/kaaslaseta? Mis tema elukorralduses on muutunud? ... toitumises? Kas on uusi/võõraid inimesi liikvel? jne
Oletan, et on vaja saavutada uuesti mingi rütm ja stabiilsus. Kanaarilind on sotsiaalne ja sotsiaalsest keskkonnast seega ka mõjutatud. Head. | |
| | | raits Külaline
| Pealkiri: Re: Miks mu kanaarilind ei laula? Laup 10 Juul 2010, 17:37 | |
| Vanasti tegeles temaga vana inimene. Tal ei ole kaaslast. Ta elas Viljandis ja tõime ta nüüd Tallinnasse. Kuigi üks päev kuulsime kuidas ta laulis. Püüame talle anda samat süüa mis tal ennem oli ja ostsime talle natukene avarama puuri.... Olen kuulnud, et kanaarilindudele ei tohi peeglit panna, et ka see tekitab stressi. Meie linnukesel, aga on peegel. Äkki peaks selle ära võtma? Kuigi arvan, et ikkagi koha vahetus tekitas talle stressi. Ja kui ongi stress, mida peaksin tegema? |
| | | Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Miks mu kanaarilind ei laula? Laup 10 Juul 2010, 20:30 | |
| Kas sellest võib teile olla abi? http://americansingercanary.com/carefaq.htm Peegli soovitaksin ära võtta, ei mõju linnu psüühikale hästi. Kui vana linnuke on umbes? Kas ta sulgib? Ja siis veel kusagilt lugesin et kanaarilindudele on vajalik ööpimeduse ja päevavalguse tsükkel võimalikult tema loomuliku keskkonna sarnaselt. See tähendab, õhtul lina peale katteks (ma küll ei tea kuidas selle palavusega siis on praeguste ilmadega) ja hommikul varakult maha. | |
| | | MT Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 9
| Pealkiri: Re: Miks mu kanaarilind ei laula? Laup 10 Juul 2010, 20:48 | |
| Saan aru, et lind on täiesti uues keskkonnas - nii iminesed kui koht. See tekitab kindlasti stressi ja on mööduv. Hea märk, et olete juba laulu kuulnud. Kui me oma linnukestega suveks suvilasse kolime siis on nad samuti umbes nädal aega ära ootaval seisukohal, kääksuvad niisama ja ei laula. Aga see möödub alati ja kordub sügisel linna kolides.
Peegel kanaarilinnule ei sobi tõepoolest, eriti isasele, kuna kanaarilind on territoriaalne ning teine isane tema territooriumil on lisastressiallikas. Soovitan peegli kindlasti ära võtta.
Ei tea, kui suure osa linnu toidulauas võtab värske toit, seega soovitan igaks juhuks üle, et kanaarilinnul oleks alati võimalus midagi värsket süüa - salatid, õun, suvel ka pehmem ümbrohi jne.
Mis puudutab puuri räti/linaga kinni katmist pimeduse saavutamiseks siis oleksin selles suhtes natuke ettevaatlik - kas seda on temaga varem tehtud? Linnud kohanevad muutuva päeva pikkusega üldjuhul paremini kui puuri kinnikatmisega, mis on pahatihti liiga kaootiline ja järsk. Seda soovitatakse põhjusel, et kanaarilinnul peaks uneaega olema u. 10h. Linnud aga jäävad ilusti unele ka hämaras ja piisab vajadusel kardinate liigutamisest.
PS! Kuu, paari pärast võin linnutüdruku näol seltsilist pakuda. | |
| | | Jaanika Tibu
Linde : 2 Postitusi : 2 Asukoht : Eesti Harjumaa Vanus : 31
| Pealkiri: Re: Miks mu kanaarilind ei laula? Püh 26 Sept 2010, 11:58 | |
| kui mu emane kanaarilind oli väga haige ei laulnud mu isane tibuke üldse. Tahtis vist emasele vähem haiget teha. Nüüd aga pean ma piinlema selle KÕVA laulu käes hommikuti Ükskõik kas on pime või mitte, hommikul alati laulab nii kõvasti kui saab. Kui koolist koju tulen, ole ma tibusid nädal otsa näinud ja siis tunnen rõõmu laulust, kuid pühapäeval juba tahaks, et ta vaiksemini laulaks. Kuid ta ei kuula sõna Peegel hmm... mul on puuris peegel, talle see väga meeldib (isasele). kui ta end seal imetleb hakkab ta ilusat laulu laulma ja teeb sellist liigutust nagu tunneks end tähtsa ja ilusana | |
| | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Miks mu kanaarilind ei laula? | |
| |
| | | | Miks mu kanaarilind ei laula? | |
|
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | |
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| Latest topics | » Nokk lõheneb.Nelj 07 Sept 2023, 09:09 by tibu» Loomakliinikud, kus ravitakse papagoisid.Nelj 23 Märts 2023, 10:25 by Pille» Vitamiinid, mineraalid, kaltsiumi- ja joodikividPüh 25 Apr 2021, 13:15 by Pille» piltide lisamine päevikusseReede 16 Okt 2020, 14:34 by Pille» UV-valgustusReede 16 Okt 2020, 13:19 by Pille» Millega toita pääsukese poegi?Reede 31 Juul 2020, 09:43 by tibu» Vööt-mägipapagoiReede 10 Juul 2020, 15:06 by tibu» Vööt-mägipapagoiKolm 08 Juul 2020, 15:25 by MailisR » Papagoi ajab nokavahelt vedelat löga väljaLaup 26 Okt 2019, 15:15 by tibu» Papagoi suri vistReede 23 Aug 2019, 15:54 by tibu |
|