Midagi väga asjalikku ma öelda ei oska, kuid arutleda võin. Mul on samuti viirpapagoisi olnud ja hetkel on kaks vanemat emast.
Sinu linnud võivad küll kakelda omavahel. Ei saa nt hästi läbi. Nii võib juhtuda. Kui nad puuris on, kuidas nad teineteisega läbi saavad? Kui ikka üksteisele kallale lähevad, tuleb nad eraldada, muidu veristavad teineteist ära. Emased on üldiselt agressiivsemad.
Teine variant on õuehääled. Äkki kuulevad nad sealt midagi, mis neid häirib. Jälgi, mis juhtub kui avad akna või kui suled akna. Minu linnud vastavad õuelindudele päris kõva häälega, kui akna avan.
Äkki nad ei saa piisavalt magada? Unepuuduse all kannatav lind on pahur ja närviline. 12h võiks olla segamatut und umbes. Rohkem ka ei tohiks, sest siis võib see teisipidi linnule halvasti mõjuda.
Mõni lind aga ongi peast sassis. Tal on nt raske minevik olnud.
Mina vaataks algul üle, kas kõik lindude vajadused on rahuldatud. St, uneaeg paigas, toit ja jook olemas, meelelahutus, piisavalt ruumi, linnud ei tunne end ohustatuna, on neill tervis korras, väljaheide normaalne. Siis uuriks nende omavahelisi suhteid. Kes karjub rohkem, miks ta karjub või mille peale või kuna ta karjuma hakkab.
Kas sul on võimalik filmida nende röökimist?