| Erivanused tibud | |
|
|
Autor | Teade |
---|
etu12 Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 5
| Pealkiri: Erivanused tibud Kolm 20 Juul 2011, 21:36 | |
| selline probleem et mul on linnul pesas 2 tibu üks suurem teine väiksem , väiksem ajab suurt taga ja nõuab süüa aga emane lind ei sööda vist väikest niipalju nagu suurt suurem tibu peaks olema nii kuu vanune. nb: emane on üksik sest issi lahkus:( | |
|
| |
pepe7 Sugukonna vanem
Linde : 18 Postitusi : 177 Asukoht : PÕLVA Vanus : 49
| Pealkiri: Re: Erivanused tibud Kolm 20 Juul 2011, 23:56 | |
| Kui suur on vanusevahe? Kas suurem tibu käib juba pesakastist väljas? Ise saad väiksemat ehk aidata sellega, et tuleks panna pehmet toitu pesakasti. Mina panin näiteks leotatud saia, õunaviilu ja värsket kurki,samuti võid panna rohelist salatit. Kuid pead hoolega jälgima,et pandud toit ei rikne. Võid isegi keedumuna sinna panna...kuid pead ülejäägi tunni pärast eemaldama. Toidusegu (teri ) võid ka panna. Hakkasin hetkel mõtlema,et kui vanem tibu on kuune kuskil, siis noorem võib olla 3 nädalane...st,et võid tibud pesakastist välja tõsta ja jätta puuripõhja. Usu nad hakkavad kiiresti ise toitu otsima. Pesakast võta lõplikult siis ära. EDU !!
| |
|
| |
carolyna78 Andekas jäljendaja
Linde : 21-100 Postitusi : 235 Asukoht : Suure-Jaani Vanus : 25
| Pealkiri: Olen mures Esm 15 Apr 2013, 20:37 | |
| Olen mures oma ühe tibuga, kes koorus eile. Ma pole teda näinud et ta süüa oleks saanud. Esimene tibu on temast 4 päeva vanem ja on temast poole suurem. Kas vanemad ei toida teda? Kuidas ma ise teda toita saan ja mis toiduga? Esimene pesakond nümfidel. Või krahmab kõik toidu see esimene tibu? Igatahes on esimesel tibul koguaeg pugu ilusti täis aga teisel tibul ei ole isegi ühte nokatäit toitugi seal. | |
|
| |
Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Erivanused tibud Esm 15 Apr 2013, 21:56 | |
| Kas oled päris kindel et teda ei söödeta? Ega Sa ei häiri vanalinde sagedase kontrolli ja vastkoorunu välja tõstmisega? | |
|
| |
| Pealkiri: Re: Erivanused tibud Teis 16 Apr 2013, 16:27 | |
| Ei sega. Tibu suri täna, jah ta ei olnud süüa saanud . Täna peaks kooruma ka 3 tibu ja ma arvan et temaga juhtub sama. Ma lugesin kuskilt, et kui esimene tibu on umbes 5 päeva vanem siis juhtubki selliseid asju. Kui järgmisele ka süüa ei anta siis mida teha? Jätangi ta sinna surema w või proovin viirpapagoide juurde panna? | |
|
| |
pepe7 Sugukonna vanem
Linde : 18 Postitusi : 177 Asukoht : PÕLVA Vanus : 49
| Pealkiri: Re: Erivanused tibud Teis 16 Apr 2013, 22:52 | |
| Kas su viirpapagoidel on ka tibud? Kui ei, siis pole mõtet panna nad ei võta omaks. Aga kui on tibud, siis võib õnneks minna. | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Erivanused tibud Kolm 17 Apr 2013, 11:12 | |
| Ära teinekord liiga noori linde pesitsema luba. Nad ei saa vanematekohustusega täielikult hakkama. Isegi kui üks vanalindudest on liiga noor, võivad tekkida probleemid. | |
|
| |
| Pealkiri: Kaks mure! Teis 23 Juul 2013, 15:51 | |
| Ma olen mures nümfkakaduu tibudega. Üks mure selline, et pool õe nümfid kes pesitsevad meie juures. Täna võtsime neil tibud pesast välja ja vaatasin et 3 vanemal tibul oli pugus natuke toitu ja ülejäänud vesi. On see normaalne? Kas see ei tee midagi? Teine mure on siis selline, et minu kõige noorem nümfitibu on vist arengust maas. Tema õed vennad ammu istuvad pulgal, suled seljas ja lendavad aga tema ikka väike, mõnest kohast sulgedetta ja ei lenda. Kõik on ammu ühe kuused ja see kõige noorem sammuti. Noorem peaks olema 1 kuune ja 6 päevane. Milles viga? Panin kaks pilti võrdluseks. Piltidel kaks nooremat tibu. Esimene kõige noorem ja teisel pildil teine noorem tibu kes on kaks päeva vanem. | |
|
| |
| Pealkiri: Re: Erivanused tibud Nelj 25 Juul 2013, 12:23 | |
| Pool õel suri 2 tibu ära. 3 vanemat on elus aga neid ka väga ei toideta. Mida teha? 3 vanemal tibul ikka mingi vesi sees. | |
|
| |
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Erivanused tibud Nelj 25 Juul 2013, 15:23 | |
| Väliselt paistab su noor tibu küll igati ok. Nooremad arenevadki natuke aeglasemalt kui pesakonna vanemad tibud.
Kuna ma enam nümfidega ei tegele, siis on paljud asjad meelest läinud. Kahjuks ei oska aidata enam. | |
|
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Erivanused tibud | |
| |
|
| |
| Erivanused tibud | |
|