|
| Kuri lind. | |
| | Autor | Teade |
---|
tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Kuri lind. Teis 19 Juul 2011, 10:42 | |
| Tegin oma nümfkakaduu Tupsist video https://www.youtube.com/watch?v=94B0P0xoRws Ta on paar korda saanud maitsta soola ja nüüd on sõltuvuses sellest. Tups on hirmus tige ja ründab, kui tahan soolatopsi ära võtta. Sool on lindudele kahjulik. | |
| | | tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Kuri lind. Teis 03 Juul 2012, 19:06 | |
| Kas keegi oskab meie nümfkakaduud aidata? Tal on uuesti välja löönud peeglisõltuvus ja mitte ainult. Ta lausa otsib oma peegelpilti või varju. Vahepeal leidis oma varju seinal, kui päike teatud nurga alt paistis. Nüüd on tema lahutamatuks "sõbraks" peegeldus külmkapil. Kui minna talle sel eneseimetluse ajal liiga lähedale, siis ta ründab otseselt. Lendab näkku ja vehib tiibadega. Alguses lendas pähe ja käele ähvardavalt ja ajas noka lahti. Nüüd on juurde tulnud see näkku lendamine. Lendab kallale nagu õudusfilmis "linnud". Põrandal ta isegi hammustab, kui kallale tuleb. Kui peegelpilti mitu päeva ei näe on Tupsi kuku-nunnu. Aga probleem ongi, et ta otsib peegeldavaid pindu või oma varju ja siis läheb pööraseks. Mida teha? Kas pean tõesti tiibu kärpima ja panema polsterdatud tuppa kus laelamp talle otse ülevalt alla paistab, et varje ei tekiks? Olgu, viimane mõte oli liialdatud. | |
| | | Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Kuri lind. Kolm 04 Juul 2012, 14:53 | |
| Ehk on põhjuseks hormoonid, mis on tasakaalust väljas? Palun küsi vet.arstidelt, et kas võib olla põhjuseks, mis sunnib lindu tegema asju mida ta teeb. Ma lihtsalt ei tea muid võimalusi, mis ma ise teie olukorras teeks. Nagu väga hästi tead, tasub küsida 3-e erineva tohtri käest. | |
| | | tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Kuri lind. Kolm 04 Juul 2012, 16:18 | |
| Jah, ta otsib kaaslast, seepärast ta peegeldusi ja varje jahibki. Kahjuks ei saa teda teise nümfiga kokku panna, sest siis oleks suure tõenäosusega teise linnu tervis ohus. Tupsi kitkuks ta võibolla paljaks. Katsetama ei taha hakata, sest kui pärast peaks nad lahutama on võibolla tulemuseks veelgi kurjem lind. Arstid pakuks linnule arvatavasti mingeid rahusteid vist? Lindude hullumaja või sõltuvusravi keskus? Kahte viimast pole olemas ja ei taha uskuda, et rohud tulemusi annavad. Vot teaks mõnda spetsialisti, kes oskab mind õpetada kuidas sellise linnuga käituda. Mõni linnutaltsutaja. Praegu panin selle kurjami müüki, sest ta on rünnanud ka minu last. Siiski, jätaksin linnu endale, kui leiaks hea lahenduse. | |
| | | Pille Moderaator
| Pealkiri: Re: Kuri lind. Kolm 04 Juul 2012, 16:49 | |
| Kui järgi mõelda, siis veterinaarid hormoonravi ilma (vere?)analüüsideta küllap tõesti määrama ei hakka. Ma ei tea, pole endal kogemusi. Pelgalt rahustid aga pole see mida mina silmas pidasin, hormoonide tasakaalustamise all. Huupi katsetamine loomulikult poleks õige. Tean ainult näiteks et emased koerad ebatiinuse probleemiga on võimalik saada hormoonravi, mitte rahusteid - praegu tuli meelde,... kui sobib võrdluseks. Ja võib-olla isastel isenditel polegi hormoone, mis üles-alla hüplevad, seda oskaks öelda mõni spetsialist.
| |
| | | Pille Moderaator
| Pealkiri: Re: Kuri lind. Nelj 05 Juul 2012, 16:21 | |
| - tibu kirjutas:
- Vot teaks mõnda spetsialisti, kes oskab mind õpetada kuidas sellise linnuga käituda. Mõni linnutaltsutaja.
Eesti Loomakaitse Liidu papagoide ekspert Katarina Bright, linnutreener, ehk saab teid nõustada. www.papagoi.ee | |
| | | tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Kuri lind. Reede 06 Juul 2012, 17:15 | |
| olen talle juba kirjutanud. | |
| | | tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Kuri lind. Kolm 25 Juul 2012, 20:10 | |
| Toimunud on muudatused. Helistasin Katarina Bright-ile. Ta soovitas panna puuri peegli ja lasta ajal oma töö teha.
Peale seda kui peegli puuri panin, ei otsi Tupsi enam mujalt nii meeleheitlikult oma nö. kaaslast. "Kaaslane" on ju puuris olemas. Pähe ma teda enam lennata ei lase, sest sellega näitab vähemalt minu lind, üleolekut. Tiibu kärpisin natuke, et tal raskem rünnata oleks.
Praegu on rahu majas. Ründamisi enam pole, sellist ülierutatust ka ei pane enam tähele. Vahepeal toodi meile 2 nümfi hoida. Selleks ajaks oli Tupsi omale peegli juba kaaslaseks valinud. Alguses oli ta küll teisi nümfe nähes erutatud, vast esimene tund aega. Edasi aga ei pidanud ta uusi linde enam tähtsaks vaid istus peegli juures, puhastas ennast ja toksas vahepeal oma peegelkaaslast. Kui võõrad linnud uuest oma koju läksid ei otsinud Tupsi neid taga. Tundub, et kõik saab korda. Tupsi jälle suhtleb meiega, muidugi järgi enam ei lenda teise tuppa, sest kaaslane ootab puuris.
Probleemi võis võimendada ka toit. Vahepeal sai toidu sisse palju kanepiseemneid. | |
| | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Kuri lind. | |
| |
| | | | Kuri lind. | |
|
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | |
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| Latest topics | » Nokk lõheneb.Nelj 07 Sept 2023, 09:09 by tibu» Loomakliinikud, kus ravitakse papagoisid.Nelj 23 Märts 2023, 10:25 by Pille» Vitamiinid, mineraalid, kaltsiumi- ja joodikividPüh 25 Apr 2021, 13:15 by Pille» piltide lisamine päevikusseReede 16 Okt 2020, 14:34 by Pille» UV-valgustusReede 16 Okt 2020, 13:19 by Pille» Millega toita pääsukese poegi?Reede 31 Juul 2020, 09:43 by tibu» Vööt-mägipapagoiReede 10 Juul 2020, 15:06 by tibu» Vööt-mägipapagoiKolm 08 Juul 2020, 15:25 by MailisR » Papagoi ajab nokavahelt vedelat löga väljaLaup 26 Okt 2019, 15:15 by tibu» Papagoi suri vistReede 23 Aug 2019, 15:54 by tibu |
|