|
| Kaeluspapagoile kaaslane | |
| | Autor | Teade |
---|
o0merca0o Teismeline
Linde : 3 Postitusi : 10 Asukoht : Tallinn Vanus : 34
| Pealkiri: Kaeluspapagoi Reede 11 Veeb 2011, 16:39 | |
| Tere! Soetasin endale hiljuti toreda papagoipoisi ja tahan temaga väga sõbraks juba saada. Mure on selles, et ta on väga väga arg ja pelgab inimese lähedust. Eelmine omanik oli vanem daam, kes ei osanud väga temaga midagi teha ega õpetanud teda ning seetõttu polevat papagoi eriti harjunud temaga tegeleva inimesega. Ma olen teadlik, et alguses linnud ongi üsna võõrastavad ja vajavad üksi uue kohaga harjumist mõned päevad, aga oleks tore kui saaksin häid nõuandeid kuidas linnukesele kohanemine võimalikult meeldivaks teha ning kuidas saada teda rohkem minu tegelemise/suhtlemisega harjuma. Aitäh | |
| | | Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Kaeluspapagoile kaaslane Laup 12 Veeb 2011, 00:44 | |
| Tere, kas Sa tead, kui vana umbes papagoi on? Lihtsalt küsin, et paremini mõista Su papagoi elulugu alustuseks. Võimalik, et papagoil ootab ees huvitavam ja mitmekülgsem elu, kui temaga soovitakse tegeleda, ainult kannatust on vaja. Loomult on papagoid uudishimulikud. Ehk sobib, kui tema puuri läheduses istud ja tegeled millegi paeluvaga, otseselt papagoile tähelepanu pööramata. Ettevaatust, proovi välja selgitada, mis ei hirmutaks lindu - kas pall sobib? Et hüpitad seda käes. Kindlam viis on, kui sööd linnu nähes midagi - õuna, pirni, banaani - mis lõhnab maitsvalt. See rahustab ja loob turvalise tunde! Hetkel ei tule rohkem pähe muid ideid. Edu Teile! | |
| | | tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Kaeluspapagoile kaaslane Laup 12 Veeb 2011, 11:46 | |
| Ma ei tea, kuidas kaeluspapagoiga on, kuid nümfid näiteks ei tunne eriti hästi lõhnu. Üks inimene, kellel oli alguses arglik papagoi rääkis, et ta lubas linnul 24h päevas tubades askeldada. Linnust ei teinud üldse välja. Puuris toimetas siis, kui papagoi eemal oli. Õhtuti sõi peremees teleka juures sifkasi. Lõpuks tekkis papagoil uudishimu. Alguses lendas lauale, kuu pärast maandus diivanile, lõpuks istus õlal. Aastaid hiljem, toimis ta sama taktika järgi ühe teise sulelisega. Seekord lendas lind hommikuti tema ripsmeid nokkima ja õhtuti sasis habemes. Ma arvan, et kui aksepteerid lindu kui isiksust (kellel on omad toimetused), saad ajapikku temaga sõbraks. Aeg teeb oma töö. Muidugi peab ta saama osa sinu tegemistest. Paiguta puur sinna tuppa, kus sa põhiliselt aega veedad. | |
| | | Pille Moderaator
| Pealkiri: Re: Kaeluspapagoile kaaslane Laup 12 Veeb 2011, 13:32 | |
| Lindudele on rutiin oluline. Millisel ajal lind on harjunud magama minema, kui tead, siis seda ära muuda vaid võimalda samal ajal talle tagada rahu. Kas kaeluspapagoil on uus puur või saite vana kaasa koos linnuga? Linnud on erinevad, oleneb ka liigist. Kes naudib vabadust sedavõrd et muutub julgeks ja tuleb õlale, teine muutub samuti julgeks ja iseseisvaks, ent ei tunne vajadust inimesega kontakti luua. Sinu lind pole harjunud et inimene temaga tegeleb, esialgu on vaja et ta Sind usaldab ja tunneks et Sa oled talle vajalik, et tekiks meeldiv emotsioon ja uudishimu. Linnud lõhnu tunnevad parasjagu, nagu neile eluks vajalik on. Ärritavate lõhnade suhtes on väga tundlikud. Lõhnaküünlad, tualettveed ning tugevalõhnaline kodukeemia, õhuvärskendajad on vastunäidustatud. Mäletan, kui koju tõin esimest korda Peetri pizza, siis oli mul veel üks lind, pizza lõhn ajas ta täitsa pöördesse, oli valmis kohe karpi ronima. Lind oli olnud siis meil paar kuud ja ma ei tea kas ta varem ei olnud pizzast midagi teadnud , hiljem seda elamust enam ei juhtunud. | |
| | | o0merca0o Teismeline
| Pealkiri: Re: Kaeluspapagoile kaaslane Laup 12 Veeb 2011, 16:24 | |
| Linnu päris täpset vanust ei teatudki, arvati, et ta võib maksimum seitsmene olla... Ma olen temaga täna vaikselt tutvunud, istunud puuri kõrval. Talle pakub huvi kui ma mõnd viisikest vilistan või vaikselt laulan. Järske liigutusi väldin ja proovisin head paremat talle toidukaussi poetades tema usaldust võita. Hetkel aga ta kardab nii väga, et hakkab hullult rabelema kui puuri lähedale liiga satun, seega hoian pigem kaugusesse ning jutustan temaga. Varsti kui ta uue keskkonnaga natuke harjunud lasen tal ka puurivälis maailma uurida. Ega ei oska isegi muud moodi teda endaga harjutada | |
| Pealkiri: Kaeluspapagoile kaaslane Reede 04 Märts 2011, 20:26 | |
| Hei! Kodus on mul isane kaeluspapagoi, väga elav ja rõõmsameelne linnuke. Kuigi veel lähedase inimkontaktiga ta harjunud pole ( olnud on ta mul alles kuu aega ), siis on näha, et iga päevaga ta aina enam harjub meiega aina rohkem Küsimusi on mul lausa kaks. Kui kellelgi on pakkuda emast kaeluspapagoid, siis meie meeleldi lapsendaks oma poisslinnule kaaslase Teiseks tahtsin teada kas kaeluspapagoi mõne teise papagoiliigiga ka läbi saab? Mõte oli veel võtta enda hoole alla kena nümfkakaduu, sest nad on ju niiii ilusad linnud Aitäh vastajatele! | |
| | | Pille Moderaator
| Pealkiri: Re: Kaeluspapagoile kaaslane Laup 05 Märts 2011, 11:43 | |
| Tõstsin Su senised postitused kokku, sest Su kolmes postituses on olulist infot kaelupspapagoi kohta ja hetkel sobivad kokku. Ta on Sul umbes 7.aastane. Kas tal pole üldse koos elanud teiste lindudega? Kui Sa tead vastust? Kas oled palju lugenud ja otsinud infot kaeluspapagoide kohta, välismaiseid artikleid? Veel arvesta võimalusega, et Sul võib vaja olla hoida kaeluspapagoid ja nümfkakaduu eraldi puurides. Kas Sa saad seda teha, oled muretsenud eraldi puurid? Kui suur on Su praegune linnupuur? Pealegi, nii ehk teisiti võib vaja minna teist puuri, vähemalt ta peaks olema olemas kodus. Ka kaks kaeluspapagoid ei pruugi omavahel sobida, ma ise nende lindudega kokku puutunud pole kuid olen kuulnud, et nad võivad olla üsna tõredad ka.
Lisatud hiljem: Kõik, kel on kodus kaeluspapagoid, ütlevad, et kahjuks need linnud ei sobi kokku teist liiki lindudega ühte puuri. Pika otsimise peale leidsin kodulehe http://lemmikloom.onepagefree.com/index.php?id=17762& Loodan, et omanikul ei ole midagi selle vastu, et ta veebilehe aadressi siin ära tõin. | |
| Pealkiri: Re: Kaeluspapagoile kaaslane Püh 06 Märts 2011, 23:09 | |
| Ma olen ühtteist uurinud jah nende isendite kohta. Ja puur on mu lemmikule kindlasti väike, aga tal tuleb seda veidi veel kannatada kuni valmib tema uus ja kõvasti suurem eluase. Pealegi puur on Jaagule (see on linnupoisile meie valitud nimi ) ainult magamiseks, päeva ajal lasen vabalt tal lennata. Kui me leiame emase, siis ma usun, et uue puuri saab igaks juhuks ka organiseerida. | |
| Pealkiri: Re: Kaeluspapagoile kaaslane Teis 18 Okt 2011, 14:48 | |
| Saime hiljuti valmis puuri oma lemmikpoisile ( pilte näeb teeme ise kategoorias, puuri ehitamise teemas) ning nüüd otsime talle kaaslast. Kui kunagi plaanis mõnda muud liiki lindu juurde võtta, siis pole enam probleemi, et nad üksteisega läbi ei saaks, sest plaan on ka siis teisele sulelisele suur puur ise ehitada. Vabalt toas lennata saavad nad ehk erinevatel aegadel ka | |
| | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Kaeluspapagoile kaaslane | |
| |
| | | | Kaeluspapagoile kaaslane | |
|
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | |
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| Latest topics | » Nokk lõheneb.Nelj 07 Sept 2023, 09:09 by tibu» Loomakliinikud, kus ravitakse papagoisid.Nelj 23 Märts 2023, 10:25 by Pille» Vitamiinid, mineraalid, kaltsiumi- ja joodikividPüh 25 Apr 2021, 13:15 by Pille» piltide lisamine päevikusseReede 16 Okt 2020, 14:34 by Pille» UV-valgustusReede 16 Okt 2020, 13:19 by Pille» Millega toita pääsukese poegi?Reede 31 Juul 2020, 09:43 by tibu» Vööt-mägipapagoiReede 10 Juul 2020, 15:06 by tibu» Vööt-mägipapagoiKolm 08 Juul 2020, 15:25 by MailisR » Papagoi ajab nokavahelt vedelat löga väljaLaup 26 Okt 2019, 15:15 by tibu» Papagoi suri vistReede 23 Aug 2019, 15:54 by tibu |
|