|
| Lind turritab sulgi. | |
| | Autor | Teade |
---|
Papagoi21 Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 7
| Pealkiri: Lind turritab sulgi. Teis 05 Okt 2010, 20:26 | |
| Minu emane 3 aastane viirpapagoi turritab väga sageli sulgi.Kas tal on midagi viga või võibki nii teha? Palun vastake.
07.10.10 Pille muutis pealkirja teemakohasemaks. | |
| | | Pille Moderaator
Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 53
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Teis 05 Okt 2010, 22:32 | |
| Kuna leidsid, et teema teeb sind murelikuks, siis saan aru et varem ta sul nii sageli sulgi ei turritanud. Kui ta kössitab niisama ja turritab sulgi, siis peaksid küll visiidi tegema arstile. Niimoodi üheselt vastata ei oska, põhjuseid ju võib olla erinevaid. Võid ka täpsemalt kirjeldada. Üldiselt minu teada viirud, ega ka teised linnud, ei ole päris oma parimas vormis kui sulgi turritavad tihti. | |
| | | tibu Kuldsulg
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Kolm 06 Okt 2010, 09:54 | |
| Kui jahedas toas papagoi on? | |
| | | taanka Noor Perepea
Linde : 8 Postitusi : 51 Asukoht : Tartu Vanus : 46
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Kolm 06 Okt 2010, 12:36 | |
| Papagoi turritab ka siis kui on jahe ,kohendab sulgi ja vahest ka siis kui magama sätib Kui linnuke iseenesest tundub aktiivne,siis peaks kõik Ok olema kui aga enamasti ikka istub ja kössitab , siis tekitab muret. Kas kolme aastane papagoi on elanud kõik see aeg sinu juures?Või on ta hiljuti koju toodud? | |
| | | Papagoi21 Pesamuna
Linde : 2 Postitusi : 7
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Kolm 06 Okt 2010, 15:22 | |
| Ta on veel küll aktiivne.Papagoi ostsin 2010 aprillis.Papagoi on keskmise toatempertatuuriga toas.(Ehk siis ei ole liiga külm ega ka liiga palav.) | |
| | | tiiu212 Noor Perepea
Linde : 2 Postitusi : 55 Asukoht : Pärnumaa
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Teis 18 Sept 2012, 17:39 | |
| Tunnen huvi või õigemini äkki muret :)miks meie nümf tihti selline puhevil on?Toas meil külm küll pole...Lendab oma pulga peale ja ajab ennast seal puhevile ja kiigel ajab ka :)Iseenesest on ta naljakas sellisena aga äkki on miski mure tal? | |
| | | Pille Moderaator
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Kolm 19 Sept 2012, 14:08 | |
| Raske öelda, kas on mureks või mitte. Kuidas tal sulgimisega lood on, kas korrastab oma sulgi sageli ja kas ta suplemas käia armastab? Või sulgi turritades lihtsalt istub tegevusetult mõnda aega ja siis...mida teeb edasi...siirdub mängima või sööma, lendama? Või turritab hetkeks ja raputab lihtsalt sulgi siledaks? | |
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Kolm 19 Sept 2012, 14:16 | |
| Suplema ma teda kohe kuidagi ei saa.Olen talle pannud mitmeid kordi kausiga vett aga ainult joob ja ei muud.pritsimine talle ka nagu ei meeldi.Isub turris oma pulgal mingi aeg siis kui rääkima lähen muutub tavaliseks ..lendab ringi,sööb korralikult joob,kiigub.Peseb(mitte vees) ja sätib küll tihti(vist).Samas täna panin talle päevalille seemneid ja neid süües oli ka puhevil:).Veidi aega tagasi lendas mulle siia läpaka kaanele istuma..siis oli jälle libe sell :)Panin juba puhuri ka korraks tööle,et äkki külm | |
| | | Pille Moderaator
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Kolm 19 Sept 2012, 14:47 | |
| Nagu aru saan, on tal toas võimalus sageli vabalt lennata, see on hea. Mõtlen, kui puur juhtumisi on otse akna all, ja lind pidevalt puuris, siis linnule ei pruugi see koht hea olla. Akna lähedal on jahe õhk. Kui nii pole, siis ma tegelikult hästi ei usu, et külmast puhevil. Ma ainult arvan nii, aga ei tea. Ega te lõhnaküünlaid ei põleta? Ei mingeid mürgiseid aure: küünelakk, õhuvärskendaja, sigarett jne! See papagoidele, kanaarilindudele jne ei meeldi, ärritab. Kas väljaheide on normaalne, mingite muutusteta viimasel ajal? | |
| Pealkiri: turritab sulgi. Kolm 19 Sept 2012, 16:19 | |
| Jah enamuse ajast on ta meil vabapidamisel :)puur on küll akna kõrval....muudan katseks asukohta...toas ei suitseta meil keegi ja lõhnaküünlaid ega muid sellseid asju ei kasuta(tütar allergiline)jumpstükid on ka just nagu endised....lihtsalt mitte midagi just nagu ise me valesti ei tee ja üldine seisund on tal ka nagu enne...ainult tihti on puhevil ja näeb välja nagu oleks paksuks läinud :)vaatame mis edasi,äkki lihtsalt ..ma ei tea -tahab esineda??Momendil on meil 22 kraadi toas sooja,nii,et külm tal ehk pole ju. | |
| | | Pille Moderaator
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Nelj 20 Sept 2012, 12:53 | |
| - tiiu212 kirjutas:
- Suplema ma teda kohe kuidagi ei saa. Olen talle pannud mitmeid kordi kausiga vett aga ainult joob ja ei muud. Pritsimine talle ka nagu ei meeldi.
Vaatame mis edasi, äkki lihtsalt...ma ei tea - tahab esineda? Jätkake suplemiskausi igapäevast puhta veega ette kandmist. Ta võib isegi salaja sinna sulistama minna, ajapikku. Paljud papagoid eelistavad privaatselt kümmelda. Mõned jälle tahavad ja naudivad ainult piserdamist, nagu vihmasadu. Pesemine on linnule kasulik ja hea. Isiklikult ei usu, et esinemisvajadust puhevile ajamisega saavutada tahetakse. Kas nümfkakaduud puhvitavad end mulje jätmiseks (näiteks partnerile)? - tiiu212 kirjutas:
- Isub turris oma pulgal mingi aeg siis kui rääkima lähen muutub tavaliseks...lendab ringi, sööb korralikult, joob, kiigub. Ainult tihti on puhevil.
Sisimas lind ei võta inimest nagu "100% usaldusväärset isikut" ja ei ta ei jää muidugi edasi istuma/turritama kui inimene läheneb. Looduses, kui lind, kes tunneb end kehvasti, näitab kõigile potentsiaalsetele ohustajatele välja oma haavatavust, ei kesta kaua. Taolised instinktid töötavad ikka veel meie lemmiklindudes samuti edasi. Nüüd aga, Tiiu212, ei saa ma öelda et Su linnul mingi mure võiks olla, ei pruugi üldse! Ma ei tea seda samuti ja võib olla et ongi ajutine, miski linnu meeleolu...? Ma tahtsin ainult öelda, et taoliste märkidega, nagu - kui rääkima lähen muutub tavaliseks - ei saa kahjuks otsustada. Jääb ainult nõustuda, kõrvalseisjana; Vaatame, mis edasi. | |
| | | kelli123 Täisealine
Linde : 2 Postitusi : 39 Asukoht : pärnumaa Vanus : 23
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Nelj 20 Sept 2012, 13:11 | |
| Minu papagoi turritab ka sulgi paneb jala kõhu alla ja mõnuleb. | |
| | | Pille Moderaator
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Nelj 20 Sept 2012, 13:25 | |
| Just, see ühel jalal seismine, teine kõhu all sulgede sees krõnksus, on mu mägipapagoidel mõnulemise aeg keskpäeval. Vaikne aeg, kus ringi ei lennata, kõht on täis ja lastakse leiba luusse. Ise siristavad veel vaikse häälega kuriseda, silmad vidus. Suled on kohevil. | |
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. Nelj 20 Sept 2012, 17:47 | |
| Tänan rahustamise eest ja loodan,et meie Louis ka lihtsalt mõnuleb | |
| | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Lind turritab sulgi. | |
| |
| | | | Lind turritab sulgi. | |
|
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | |
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| Latest topics | » Nokk lõheneb.Nelj 07 Sept 2023, 09:09 by tibu» Loomakliinikud, kus ravitakse papagoisid.Nelj 23 Märts 2023, 10:25 by Pille» Vitamiinid, mineraalid, kaltsiumi- ja joodikividPüh 25 Apr 2021, 13:15 by Pille» piltide lisamine päevikusseReede 16 Okt 2020, 14:34 by Pille» UV-valgustusReede 16 Okt 2020, 13:19 by Pille» Millega toita pääsukese poegi?Reede 31 Juul 2020, 09:43 by tibu» Vööt-mägipapagoiReede 10 Juul 2020, 15:06 by tibu» Vööt-mägipapagoiKolm 08 Juul 2020, 15:25 by MailisR » Papagoi ajab nokavahelt vedelat löga väljaLaup 26 Okt 2019, 15:15 by tibu» Papagoi suri vistReede 23 Aug 2019, 15:54 by tibu |
|