| | Ise valmistatud puuri materjal | |
| | Autor | Teade |
---|
tibu Kuldsulg

| Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal Kolm 15 Apr 2009, 10:42 | |
| Kas harilik mänd ja pappel on mürgine lindedele? Tean, et mänd sisaldab palju c-vitamini ja näiteks hobustele antakse. Aga jah, papagoi ei ole hobune. Kas võib teha puuri seinad männi ja papli laudadest? | |
|  | | Noora Kogemustega lendur

Linde : 2 Postitusi : 94 Asukoht : Soome
 | Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal Kolm 15 Apr 2009, 15:56 | |
| Pappel on vist soomeks poppeli või haapa..? Aga noh, kumb siis oligi siis need ei ole mürgilised. Männis on siis vaikku, et see ei ole hea kui see vaik sulgadesse ja jalgadesse haarab.. Aga kui se mänd on hästi kuivatatud jne, siis selles ei peaks seda vaikku olema, siis peaks see kõlbama. | |
|  | | tibu Kuldsulg

| Pealkiri: mänd Kolm 15 Apr 2009, 17:24 | |
| Poppeli on pappel ja haapa on haab. | |
|  | | Urmas Pesamuna

Linde : 4 Postitusi : 5
 | Pealkiri: Ise valmistatud puuri materjal Reede 29 Jan 2010, 13:15 | |
| Tere kõigile! Kuna olen siin foorumis alles uustulnuk ja ei tea veel kõike, siis oleks üks küsimus. Kas siinse foorumi lugejad on rahul oma lemmiklinnude puuridega, mis on ostetud just kauplusest, kas hinnaklassi ja suuruse suhe on paigas? Asi on selles, et kuna endal on peres nii viirud(7 aastat) ja rosellad(1 aasta), siis olen neile valmistanud puurid ise vastavalt korteri paigutusele ja sinna, kus on vaba ruumi. Viirude puur on mõõtmetega 1x0,5x0,5(kxsxl) ja rosellade jaoks puur mõõtmetega 1,5x1,5x0,6(kxlxs). Mõlemad puurid tegin seinapeale paigutatuna. Poes müüdavad puurid ei tundunud vastavat just hinnaklassilt ega ka paigutamise viisi(reeglina jalgadel seisvad) suhtes.Mõlema puurid on paigutatud nurka ja seinapoolsed küljed on vineeritahvlitest ning linnud ei pääse tapeeti või muud seinakatet nokkima. Rahulolu tundub olevat ka lindude poolt, sest mõlemad on munenud ja ka järglasi üles kasvatanud. Pimeda aja puhul on mul puuri lakke monteeritud ka lisavalgustus, mille panan põlema vastavalt aastaajale ega pea kasutama talvisel ajal toa üldvalsgust. Arvestades puuri mõõtmeid ja seda just rosellade jaoks, tundusid hinnad ikka ülemõistuse olevat võrreldes omatehtute omahinnaga. Kuna puurid on seina peal, siis sain näiteks rosellade puuri alla panna ka väikese kapi, kus hoida kasvõi lindude jaoks vajalikku toitu ja pesakaste. Ja nüüd põhiküsimus: kui palju võiks olla soovijaid näiteks individuaalprojekti järgi valmistatvate puuride jaoks? Oleks huvi ja võimalus neid valmistada kasvõi lõppkomplekteeritutena koos kohapealse paigalduseni välja. Iseenesest nende valmistamine ei ole raske töö ja materjalid on poodides kättesaadavad- tahtmise küsimus. Tänan ette ja pärast ka arvamuste eest. Loodan õhtul äkki pildid ka juurde saada omavalmistatud puuridest. Panin sama teema üles ka linnumaja foorumisse. | |
|  | | Pille Moderaator

Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 52
 | Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal Reede 29 Jan 2010, 14:09 | |
| Väga teretulnud teema. Endalgi eesmärgiks seatud omavalmistatud puur meisterdada (nu, mees teeb, õigupoolest) . ABC ehituspoes on pulbervärviga värvitud peaaegu igas mõõdus puuriks kõlblikke riiuleid. Ei oska hetkel paremini kirjeldada, trellide tihedus tundus mu meelest olema mõistlik. Olen väga palju uurinud internetis - pulbervärv on kõige kahjutum üldse. (ahjus 700 kraadiga põletatud). Puur ei tohiks olla tsingist! Poes on kallid, jah. Olen värske rosellaomanik, linnu ostsin eraisikult ja puuri sain pealekauba, paraku, puur on lubamatult väike ja tahan võimalikult ruttu uut suurt puuri. Lind on õnneks terve ja tasapisi harjub uute omanikega. Jään huviga jälgima ja kaasa mõtlema sel teemal.
Viimati muutis seda Pille (Reede 29 Jan 2010, 15:11). Kokku muudetud 1 kord | |
|  | | Urmas Pesamuna

| Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal Reede 29 Jan 2010, 14:12 | |
| Tänan vastamast, aga mind huvitas küsimus- kui paljud linnupidajad oleksid olnud huvitatud seotamast korteri/toa intejööri sobivat linnupuuri. Loomapoodides on kümmekond suhteliselt standartset suuremõõdulist puuri, milliseid on raske toaseinale/nurka kõrgemale kinnitada. Kui oleks huvilisi, siis võiks isegi põhitöö kõrvalt neid valmistada. | |
|  | | Oliver Ambitsioonikas sulesepp

Linde : 1 Postitusi : 129 Asukoht : Viimsi Vanus : 26
 | Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal Reede 29 Jan 2010, 14:13 | |
| Pille , ma sain su jutus aru, et ABC-s müüakse neid puuri võresi? Küsin sellepärast, et mul oli endal ka plaanis millalgi nüüd ise puur ehitada aga ei oska. Isaga ehitaksime aga pole kuskilt seda võrku leidnud ja eriti ei oska ka. | |
|  | | Urmas Pesamuna

| Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal Reede 29 Jan 2010, 14:39 | |
| - Pille kirjutas:
- Puur ei tohiks olla tsingist või kroomist!
Millega need poes müüdavad puurivõred siis kokku on tehtud? Ikka kroomitud! Või need siin foorumis näiteks toodud linkidel olevad võred? Ikka tsingitud! Isegi ehituspoodides saadaval olev nn. linnuvõrk ja mida paljud kasutavad, piltide järgi otsustades, on tavaline krohvivõrk 15x15mm silma suurusega ning on samuti tsingitud.
Viimati muutis seda Urmas (Reede 29 Jan 2010, 14:45). Kokku muudetud 1 kord | |
|  | | Pille Moderaator

Linde : 17 Postitusi : 2046 Asukoht : Tallinn Vanus : 52
 | Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal Reede 29 Jan 2010, 14:40 | |
| ABC-s on need olemas riiulite osakonnas, sellised metalltrellid. Aga nendega muidugi on lisatööd omajagu, et nad ühendada ja kuidas uksed teha? Urmas, mina olen küll huvitatud. Ma ise pole veel välja mõelnud, kuidas alus, ehk siis, põrand valmistada. Tahaksin et see oleks välja tõmmatav aluskastist, nagu kandik. Ma kasutan mingeid spets linnupuuri graanuleid, mis ei tolma ja on mingist mineraalist, seda on vaja vahetada. Sul on selgem visioon asjast ja juba reaalselt enda tarbeks tehtud, mulle see mõte meeldib. | |
|  | | Urmas Pesamuna

| Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal Reede 29 Jan 2010, 15:02 | |
| No mul on rosellade puuril aluseks ja laeks liimpuidust plaat mõõtmetega 150x60cm, tagumiseks küljeks 10mm vineerplaat mõõtmetega 150x150cm ja üks küljeks samuti vineerplaat mõõtmetega150x 60cm. Kuna roselladel on väga tugev nokk, siis seda linnuvõrku ei riskinud panna, vaid tegin esiküljed 25x25mm silmaga 2mm paksusest võrgust. Seda müüakse tahvlitena mõõtudega vist kui õigesti mäletan 250x150cm. Sahtlit on suhteliselt raske sinna välja mõelda, aga pole võimatu. Mul on koristamiseks tehtud kaks ust- üks külje peale natuke kitsam ja teine esiküljel, sutsu laiem. Ei mäleta küll täpselt, aga vist mingi 1000.- ringis. Mõõtudega panin ennist natuke mööda, sest pidin neid kaks tükki ostma, sest laiusest ei andnud 150cm puuri kõrgust välja, nii, et õigem mõõt oleks ikka 2,5x1,2 m.
Kustutasin viimased postitused siin teemas kuna need tuleb ajada privas. pepe7 | |
|  | | Sponsored content
 | Pealkiri: Re: Ise valmistatud puuri materjal  | |
| |
|  | | | Ise valmistatud puuri materjal | |
|
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | |
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
| |
| |
| Latest topics | » Nokk lõheneb. Nelj 07 Sept 2023, 09:09 by tibu» Loomakliinikud, kus ravitakse papagoisid. Nelj 23 Märts 2023, 10:25 by Pille» Vitamiinid, mineraalid, kaltsiumi- ja joodikivid Püh 25 Apr 2021, 13:15 by Pille» piltide lisamine päevikusse Reede 16 Okt 2020, 14:34 by Pille» UV-valgustus Reede 16 Okt 2020, 13:19 by Pille» Millega toita pääsukese poegi? Reede 31 Juul 2020, 09:43 by tibu» Vööt-mägipapagoi Reede 10 Juul 2020, 15:06 by tibu» Vööt-mägipapagoi Kolm 08 Juul 2020, 15:25 by MailisR » Papagoi ajab nokavahelt vedelat löga välja Laup 26 Okt 2019, 15:15 by tibu» Papagoi suri vist Reede 23 Aug 2019, 15:54 by tibu |
|