Piltidel minu lindude transportimise oksad ja muud tarvikud, mis papagoidele märguandeks/ettevalmistuseks järgnevaks tegevuseks.
Nr 1 on esimene oks algusest peale, kui esimese papagoi koju tõin. Selle peale tulevad kõik rosellad ja mägipapagoid. Praegu on see oks põhiliselt Leevi transpordivahendiks, õhtul oma magamiskohta. Sel on tipus lühikesed kaks haru.
Nr 2 (59 cm) on mägipapagoide ning rosellade Manni ja Oskari käsutuses.
Nr 3 on Fredi puuri ajamise sulg, jaanalinnu sulg, millega ma Fredi ei silita ega luba Fredil sellega mängida (teadlikult, talle pole vaja ideed, et sulg on tore mänguasi), vaid õrnalt suunan, nagu dirigent. See sule variant sai kasutusse võetud, kui algul mõistatasin kuidas uut elanikku, Fredi, puuri ajada. Käes hoitavat pulka Fred ei salli, alguses sai päris vihaseks ja urises pulga peale. Seega ka käes oleva oksa peale ta tänaseni ei ole nõus tulema, ning pulga peal transportimist meil ei toimu. Käsi ta ei karda.
Nr 3 koos nr 6-ga tähendab, hoian mõlemat korraga peos, on vihje et Fred astugu nüüd veel viimane samm puuri sisse ja ei vigurda rohkem. Siis astubki. Seda pole sageli vaja, on varuvariant kui asjaga kipub kiireks minema aga Fred arvab teisiti. Tegelikult ta kuulab siiski hästi sõna ja juba puuris olles, pretensioone ei esita. Imetlusväärne, tema kiituseks.
Nr 4 on jaanalinnusulgedest hari mille tõstan kõrgele ja pisut lehvitan, siis linnud teavad, et peab teise tuppa minema.
Nr 5 on kolmeharuline pulk (harud u 15 cm), mis meeldib Mannile ja Oskarile (rosellad). Varupulk teises toas kus nad vahel käivad, sobib siis kui pole kiiret ja neile meeldib valida millisele oksale astuda.
Nr 7 on pikk pulk, 156 cm. See on lõbustuseks, eelkõige mulle endale. Saab pika pulgaga tõsta toa ühest otsast teise, laisa inimese töövahend

, tegelikult ka siis kui rosellad kõik koos on ja mul on vaja neid lahku tõsta et nad kaklema ei läheks