Papagoimaja
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PealehtPealeht  GaleriiGalerii  Latest imagesLatest images  RaamatukoguRaamatukogu  Papagoimaja facebookiPapagoimaja facebooki  Papagoimaja twitterisPapagoimaja twitteris  OtsiOtsi  RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse  

Kakub sulgi

Go down 
+7
heitsu
pepe7
Veskitont
Noora
Henri
tibu
gr33n
11 posters
Mine lehele : Previous  1, 2, 3  Next
AutorTeade
gr33n
Pesaehitaja
Pesaehitaja
gr33n

Female
Linde : 1
Vanus : 31

Kakub sulgi - Page 2 Empty
PostitaminePealkiri: Papagoi kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimePüh 19 Juul 2009, 21:50

First topic message reminder :

Täna avastasin, et üks minu lind kisub oma tiiva sulge
ning lähemal uurimisel avastasin et see vist on veidi verine.. Mis
saab? Kas saan midagi teha et ta nii enam ei teeks ja enam see ei
veritseks, või pean ootama millal see sulg ära tuleb ja verd enam ei
jookse.. Verd ei jookse tegelikult.. tiiva sulg 1 verine lihtsalt.. Kakub sulgi - Page 2 Icon_eek

Muutsin pealkirja natuke. tibu
Tagasi üles Go down

AutorTeade
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeEsm 20 Sept 2010, 18:29

käisime nüüd siis arsti juures ära.
Arst arvas, et tegemist ikkagi naha parasiitidega. See näeb välja nii, et sulgedel on valged ebemed, nagu kõõm või kestendav nahk. Noh oli jah meie linnukestel ka sulgedel ebemeid ja see on neil olnud algusest peale (viirud saime jaanuaris). Ma mõni kuu tagasi ka arvasin, et see suleged ajamine nagu liiga pikk aga suvel nad ei ajanud enam sulgi ... kuni nüüd siis selle korrani.
Saime siis ravimit, mis tapab need parasiidid ära - tuli kogu puur ülepritsida ja ka viirud. Nüüd nad näevad nii õnnetud välja. Panime puuri kõrvale puhuri, et nad kiiremini kuivaksid. Arst ütles, et tuba peaks olema hästi soe ja mida kiiremini kuivavad, seda vähem nad märgi sulgi ise puhastavad ja seda vähem satub seda ravimit neile organismi. Kahe nädala pärast tuleb sama protseduuri korrata, sest siis pidid munadest uued parasiidid kooruma.
Siuts sai süsti ka naha ainevahetuse parandamiseks, Ka süsti tuleb umbes 10 päeva pärast korrata.
Küsisin ka joogi vee kohta. Arst arvas, et pigem anda keetmata vett, sest keedetud vesi on nagu surnud vesi ja sealt ei pruugi saada vajalikku.
Ka söögi kohta ütles, et väga oluline on anda rohelist - salatilehti ja pajuoksi jne. Neid me oleme ka kogu aeg andnud. Puuviljad ei pidavatki nii olulised olema.
Arsti sõnul näevad meie viirud muidu head välja, noka seisundi järgi ainevahetushäiret ei ole, noka värv väga ilus ja nokk terve ka.
Ma nüüd loodan, et viirud paranevad.
Tagasi üles Go down
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeEsm 20 Sept 2010, 20:38

Ajutiseks sulekakkumis vastaseks vahendiks või kuni nad kuivavad, on krae. Parasiite saab elamisse tuua ka saastunud toidu, liiva või nt. saepuruga.

Mina sain kunagi saepuruga lestad. Õnneks on nende vastu tõhusad ravimid.
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 21 Sept 2010, 08:02

Viirud ennas märjalt ei puhastanudki. Kössitasid pool tundi puhuri läheduses soojas ja alles siis, kui olid enamvähem kuivad hakkasid sulgi sättima. Täna ka väga puhastavad ja sätivad.
Toidu ja liiva olen ostnud loomapoest. Loodusest pole toonud ja saepuru ei ole ka kasutanud.
Joogiveest nii palju, et ma annan siis praegu edasi keedetud vett ja kui nad on tervemad proovin kraanivett.

Aitäh teile nõuanete eest!
Tagasi üles Go down
chrissukas
Tibu
Tibu
chrissukas

Female
Linde : 2

PostitaminePealkiri: Palun aidake !   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimePüh 24 Okt 2010, 09:13

Mul on üks küsimus :
Kas see on normaalne et 40. päevased viirpapagoid endalt sulgi välja kitkuvad ? Palun aidake
Tagasi üles Go down
Pille
Moderaator
Moderaator
Pille

Female
Linde : 17
Vanus : 53

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimePüh 24 Okt 2010, 13:16

Kas nad on sul kodus koorunud tibud või oled äsja ostnud? Kas puhastavad end (võibolla sulgivad?) või tõsiselt kitkuvad?
Tagasi üles Go down
chrissukas
Tibu
Tibu
chrissukas

Female
Linde : 2

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimePüh 24 Okt 2010, 14:59

Äsja ostnud ja aitähh... ma juba muretsesin Smile
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 01 Märts 2011, 07:48

Kirjutasin siia ka sügisel, kui viiru ennast paljaks kakkus. Saime arstilt siis mingit lahust, mis seljas elavate parasiitide vastu. Abi oli aga lühiajaliselt. umbes kolm kuud hiljem jälle sama probleem .... käisime uuesti arstil, seekord saime sama rohu, küll tegin nüüd kangema lahuse (arst arvas nii, ta uuris veel infolehelt9 ja ka jälle vitamiini süst.
Praegu tundub mulle, et tuleb jälle arstile minna, sest sinine lind, kes ka eelmised korrad end paljaks kakkus on jälle närviline ja kakub ning sügab ennast. Kuigi tal vahepeal on jõudnud uusi sulgi tulla aga ilusaks ta saanud veel polegi.
Olen netist uurinud ja selline küsimus, et kas ta võib ennast sügada ka selle pärast, et uute sulgede tulemine ajab sügelema? Et siis pritsiks lihtsalt veega ...

Kummaline on see, et need korrad, mis ma arstil olen viirudega käinud, pole ükski arst ühtegi proovi teinud ... ainult vaatavad ja kuulavad minu juttu ... ja siis arvavad, et võib olla ...

Üks mõte mul selline ... kas võib olla, et nendel lindudel oli juba see lest ja nad müüsid haiged linnud (linnud on ostetud ühest loomapoest ise ma ostmas ei olnud) ja kui mulle nad toodi, siis oli sinise linnu nokapealne vahanahk natuke korpas. Algul arvasin, et nad on olud halvasti hooldatud, sest suled olid ka sakris ... läksidki linnud varsti ilusamaks ja ka vahanahk läks siledaks (kuni möödunud sügiseni , siis alles need probleemid algasid(jaanuaris sain linnud ja septembris siis)). Sain ka ühest loomapoest seda P-SALBE salvi, millega olen nüüd nokka ja jalgu mõlemal linnul kreemitanud 1x nädalas.

Ma tean küll, et igasugune ravi on pikaajaline aga minu mõistus on otsas ... arstl käigud on ainult ajutise lahenduse toonud ja loomapoodides ei osata nõu anda (olen päris paljudest erinevatest poodidest küsinud).

Kuskilt lugesin, et on olemas ka mingid tilgad, mida innukestele seljae tilgutada ... siis lestade vastu aga praegu ei leia seda postitust üles.

Linnukesed on muidu päris elavad juba ... söövad, laulavad, lendavad jälle rohkem ... puurist küll ei taha enam väga välja tulla ... varem olid väga palju puurist väljas ja tegid ka suuremaid lennuringe. Toon neile ka metsast pidevalt uusi pajuoksi, mida nad mõnuga närivad ja koorivad.

Nüüd sai pikk jutt aga kas oleks praegu abi ainult veega pritsimisest enne, kui uuesti arstile lähen, sest sulgi nad ei kaku välja ... vähemalt neid pole maas vedelemas aga muidu päris tihti kratsivad ja sügavad.
Tagasi üles Go down
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 01 Märts 2011, 09:12

Krobeline vahanahk ja kestendav nokk. - Olen tähele pannud, et emastel viirpapagoidel ongi krobeline vahanahk. Teine variant on see, kui lind ei omasta kaltsiumi. Sel juhul, ma ei teagi milline ravi aitaks. Kolmas põhjus võib olla tõesti lest. Kui teed linnule ravi, pead ka kõik puurid ja asjad ära desinfitseerima. Ennetusravi on 1 kord kvartalis P-Salbe puhul. Soovitan minna teise loomakliinikusse. Las nad võtavad proovid, nõua seda.

Kihelus- Sulgimine muidugi tekitab kihelust. Sulgimist kergendavad vastavad sulgimisvitaminid ja veeprotseduurid.
Vbl. on neil mingi allergia. Ma muidugi ei tea, kas lindudel sellist asja esineb. Võid ju proovida vahetada toitu. Vaata kindlasti, et toit ei sisaldaks säilitus- ja värvaineid.
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 01 Märts 2011, 10:42

Võib olla tõesti on emastel vahanahk krobeline aga enam meie viirul ei ole. Nüüd on ilus sile ja beezikas.

Puuri olen alati desinfitseerinud, kui linnukestele ka ravi olen teinud. Ma olen seda puuri viimase poole aasta jooksul desinfitseerinud viis korda, erinevate vahenditega.

Sulgimisvitamiine segan alati seemnete sisse, kui panen uue toidu. Kas on midagi sellist ka mida vette panna? Ma siit juba tegelt lugesin, et on mingid tilgad. Toitu olen vahetanud. Mõnda toitu nad ei tahagi, lihtsalt loobivad toidunõust terad välja ....

Allergiakohta ma ei oska arvata aga proovin praegu veeprotseduuridega ... Kas jahutatud kummeliteega võib pritsida?
Tagasi üles Go down
Pille
Moderaator
Moderaator
Pille

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 01 Märts 2011, 11:08

Tere, Mari. Lugesin ka Su postitused läbi. Nägin, et septembris andis arst üsna põhjaliku programmi, mida teha ja millise intervalliga. Mure aga kordub. Oled teinud nagu kõik õigesti. Kui Sa vastu pole, esitaksin mõned küsimused. Kas elate keskküttega korteris? Kasutasid ka puhurit, kui linnud märjad, seda ma lugesin juba, et nad ei hakkaks vedelikku enda pealt nokkima, mis on ravimiga koos - õige.
Oletame, et kui on keskküttega, siis õhuniiskus praktiliselt puudub. Nahk läheb väga kuivaks! Minu arust kummel kuivatab nahka, kui linnu nahk on probleemne, või on endalgi vistrik või väike pindmine arm, proovi enda peal, kuidas Su nahk reageerib? Tean, et välismaal on pea alati olnud vee pritsimiseks lindudele lahused aaloega. Spetsiaalsed tooted, kas teil oleks võimalik tellida?
Milliseid desinfitseerimis vahendeid kasutate, mis firma tooteid? See on tähtis, sest kemikaale on palju. Tõenäoliselt pole jäänud jääke puuri külge, ma eeldan. Sest siis võib ekseem tulla küll.
Vitamiine ei tohi anda ülearu! Kui juba toidu sisse panete, siis vette pole enam vaja, või vastupidi. Muidu ma ise eelistaks vette tilgutamiseks vitamiine, kvaliteetseid.
Kui ikkagi nokk on ilus terve, puhta läikega, silmanurk on puhtas, vast kuidagi leiab midagi, mis annaks häid tulemusi ka sulgede osas, linnud, näib, on teil terved välimikust.
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 01 Märts 2011, 16:14

Oh, aitäh teile nende põhjalike vastuste eest.
Puuri desinfitseerisin arstilt saadaud lahusega.
Meil on jah keskküttega korter aga soe ja üldiselt me lisaks ei küta. Õhk võib tõesti kuiv olla.
Täna käisin ühes loomapoes ja ostsin neid tilku, mida vette panna aga ma ei pane neid siis ennem, kui teised vitamiinid on otsas. Seal see loomapoest jälle soovitati pritsida iga päev kummeli lahusega, et nemad teevad nii.
Kummel küll kuivatava toimega pole, ta on rahustav ja põletikuvastane. Titadele pannakse ju vannivette, et ta vett pehmendaks. Vistrikele mõjub ta ka sellepärast, et on põletikuvastase toimega.
Kuidas neid aaloega tooteid osta või tellida saaks? Välismaalt ma tellinud pole ja vist ei oskakski. Need välispoed tahavad vist ka krediitkaardi olemasolu? Vb on ka Eestist võimalik tellida. Peaks uurima.

Linnud on üsna toimekad, nokad ja jalad on ilusad, silmad on ka terved. Tervema linnu sulestik on ka üsna ilus aga teisel, kes algusest peale haigem (emane) puuduvad suled külgedelt, tiibade alt ja ka natuke selja pealt. Mulle tundub, et ta nokib oma nahka juba. Kas see võib siis olla harjumusest või on tal äkki mõni sisemine parasiit?

Ma peaksin vist tõesti mõne teise loomaarstiga ka konsulteerima. Olen kuulnud, et tartus on Raatuse tänaval üks hea loomakliinik, mis tegeleb ka lindudega. See mulle natuke kaugel ja bussiga ju linnukesi sinna ei vii. Kui saan võimaluse autoga minna, siis üritan ära käia.
Tagasi üles Go down
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 01 Märts 2011, 16:34

Sa oled väga palju vaeva ja muret nendega näinud. Kas sa ei tahaks minna Tallinna, Dr. Joosti juurde (Tatari loomakliinikusse)?
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 01 Märts 2011, 17:37

Muret ja vaeva on tõesti olnud aga nad ju ka pereliikmed Smile

Tallinn on natuke kaugel, bussiga linnukesi sinna ikka ei vii, mul läheks siis terve pikk päev ja nad ei peaks vastu. Ma üritan käia kõigepealt Tartus Raatuse tn.-l
Tagasi üles Go down
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 01 Märts 2011, 19:19

Aga kui helistad ja kuulad, mida dr. Joost vastab sinu jutu peale? Võid ka kirjutada. Mulle on ta küll head nõu andnud.

Aadress: Tatari 3, Tallinn
Tel. 6 46 70 84
E-mail: tatariloomakliinik@tatari.ee
Avatud:
E,K 10.00-20.00
T,N,R 8.00-18.00
Veebiaadress: http://www.tatari.ee

Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeKolm 02 Märts 2011, 09:48

Väga hea ettepanek! Tänan!

Ma kirjutan tõesti.
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeNelj 03 Märts 2011, 10:11

Suhtlesin siis tatari kliinikuga meili teel.
Nad komplekteerivad viirudele ravimid ja mu õde saab homme need Tallinnast ära tuua.
Ma juba ootan, nii loodan, et lõpuks saab abi.
Tagasi üles Go down
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeNelj 03 Märts 2011, 13:21

See on lootustandev uudis. Kas nad arvavad, et parasiidid?
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeNelj 03 Märts 2011, 17:36

Nad ei öelnudki täpselt, mis viga võib olla. Äkki peaks üle küsima. Lasen õel täpselt üle küsida, kui ta rohtudele järgi läheb.
Tagasi üles Go down
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeNelj 03 Märts 2011, 18:54

Ma arvan, et proovid saab saata ka postiga kui neid vaja läheb. Nt. kõõmaproov või kakaproov. Muidugi ma pole spetsialist. Küsi, kas proove ei ole vaja võtta linnult. Asi peab ikka kindel olema.
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeEsm 07 Märts 2011, 10:19

vaatasin ka neid pilte ja oskan öelda ainult nii palju, et need sulgivad viirud on ilusamad, kui minu emane siuts, kes end paljaks kakkus .... aga peapealt pole ta sulgi ära ajanud ...

Tatari kliinikust arvati, et siutsul võib olla stress või liigne ärevus. Esialgu annan neile siis toidulisandit, mis leevendab ärevust. Tulemused pidid tulema umbes 2 nädala pärast.

Aga millest see liigne ärevus .. puur on koguaeg ühe koha peal ... elutoas, akna lähedal, puuri lähedal on ka lilled ja suur toakask (seda nad nokkima ei pääse läbi puuri), tegevust neil on ja vabalt lennata ka saavad, kui soovivad.
Kas televiisor elutoas (ei ole puuri lähedal) võib mõjuda nii? Õhtul hilja ja hommiku vara paneme elutoas põrandalambil väikse tule põlema, et võimalikult vähe siutse häirida. mis veel teha?
Tagasi üles Go down
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeEsm 07 Märts 2011, 12:01

Ega sul puur ei ole ümmargune või nt. liiga väike? Kui kõrgel puur asub? Ega puur ei ripu? Kas üks puuri sein on ikka kinnine?
Kui radikas asub puuri lähedal, soovitan panna sinna märja käteräti, et tõsta õhuniiskust (kui õhk muidugi kuiv on).
Võid ehitada neile puurist väljapoole mängunurga. Pille oskab, selle koha pealt head nõu anda. Smile

Ma kasvatan ka toakaske aga just sellepärast, et linnud seda pärast kärpida saaksid Smile
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeEsm 07 Märts 2011, 15:42

Puur ei ole ümmargune ega ka väike. Meil päris suur puur. Mul on ühel tuttaval väike ümmargune puur ja tal linnud juba seal aastaid - terved ja väga ilusad.
Puur asub toa nurgas, nii et ühes küljes on sein, teises aken, kolmandas toakask ja neljas külg jääb siis toa poole, kust siis linnukesed näevad meid ja saavad puurist ka välja tulla, kui tahavad - puuri uks on kogu aeg lahti.
Puur ei ripu, ta seisab sellisel spetsiaalsel alusel või jalal, mis on koos puuriga loomapoest ostetud.
Olen toonud neile pidevalt metsast pajuoksi, mida nad koorivad nokaga ja oksad ulatuvad puurist välja - seal nad siis istuvad ja nokitsevad ka, üks kiik on ka puurist väljaspool, üks puuris. Veel on puuris redel, ja erinevad oksad, õrred, peegel jne.

Kas siutsud võivad kaske nokkida? Ega see mürgine ole? Mul ei ole muidu midagi selle vastu, kui nad seda nokkida tahavad.

tibu, sa küsid: Kas üks puuri sein on ikka kinnine? Mida sa selle all mõtled? Kas peaksin ühe seina kinni katma või kohe vastu seina lükkama? Ja millise seina peaks kinni katma - tagumise või otsa, kus on toit?
Tagasi üles Go down
tibu
Kuldsulg
Kuldsulg
tibu

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeEsm 07 Märts 2011, 16:10

Kui puur on seina vastu, siis pole probleemi.

Kui on vähemalt üks puurisein selline, kust linnud ei pea "külalist" otsima, tekitab sulelistel turvatunne. Seega vähem stressi ja pidevalt valvelolekut. Kinnine võiks olla tagumine puurisein.

See poes müüdav kondikujuline jalg on kerge ja ebakindel.

Mürgiste ja mitte mürgiste taimede kohta on meil foorumis päris palju juttu, vastavates teemades. Mulle on meelde jäänud, et toakask ei ole mürgine. Muidugi tasub alati ise üle uurida.
Tagasi üles Go down
mari
Külaline
Anonymous

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 08 Märts 2011, 08:13

Selle pes müüdava jala kohta nii palju, et see tuleb seest kas liiva või kive täis panna ... mida me kategime ja ta on nüüd üsna raske ja ei kõigu ega pole ebakindel. Tühjana oli küll.

ma ei hakka praegu siis eraldi puuri külge kinni katma,s est tegelikult on kaks külge sellised, kust puurile läheneda ei saa.

Ma olen ka uurinud toataimede kohta ja väga selget vastust pole saanud.
Tagasi üles Go down
Pille
Moderaator
Moderaator
Pille

Female

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitimeTeis 08 Märts 2011, 17:41

(Teemaväliselt - toakask (Hibiscus rosa-sinensis) on ohutu papagoidele. http://www.unitedparrotbreeders.co.uk/upb%20free%20foods.html
Veel üks piltidega link on leitav teemas: https://papagoimaja.forum.co.ee/t62p15-millised-toiduained-ja-taimed-on-murgised-puurilindudele?highlight=taimed , teisel lehel.)

Mõtlen, et see "ärevus" või meeleoluhäire võib olla tulnud ravimisest lihtsalt, see mis varem on temal üle elatud. Hoolitsus lindude eest ja vabapidamine, mis linnukestele kindlasti elamusi pakub, on küll viimase peal hästi, mis ma Mari kirjade põhjal lugesin. Hea mõte Tatari kliinikult, esialgu tasandada üldist fooni, eks siis aeg näitab mis edasi. See on nagu teraapiline lähenemine, saan nii aru. Kuna haiguskahtlusi on ju juba ravitud piisavaid kordi, kahjuks eriliste tulemusteta. Selge on see et linnud ikka periooditi sulgivad, lihtsalt sellest tsüklist peab saama kergemat teed mööda mõni aeg üle. Hoian pöialt I love you
Tagasi üles Go down
Sponsored content

PostitaminePealkiri: Re: Kakub sulgi   Kakub sulgi - Page 2 Icon_minitime

Tagasi üles Go down

Kakub sulgi
Tagasi üles 
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3Mine lehele : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Kitkub poegadel sulgi seljast.
» Lind turritab sulgi.